Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Коалиција удружења избеглица у Р. Србији: Обавештење за јавност

Коалиција удружења избјеглица
Коалиција удружења избјеглица

Коалициjа удружења избеглица позива избегла и прогнана лица из Хрватске да  изврше увид у бирачки списак  у вези избора за Хрватски сабор. Увид у бирачки списак може се извршити на саjту Коалициjе удружења избjеглица www.koalicija.org.rs кликом на мени провера бирача у бирачком  списку уношењем презимена и матичног броjа (с десне стране саjта). Лица коjа не посjедуjу рачунар могу проверу да изврше о Градскоj општини Вождовац позивом на телефонски броj 011 24 34 985  и Градскоj општини Земуна на мобилни телефон 063 87 22 268 од 30. новембра до 02. децембра 2011. (среда, четвртак и петак) у времену од 08.30 до 15.30 часова.

На подручjу Србиjе право да гласаjу за српске кандидате за Хрватски сабор на 12. мањинскоj  листи имаjу лица коjа поседуjу хрватско држављанство тj. домовницу, српску личну карту тj. да им у бирачком списку стоjи адреса са подручjа Србиjе и да им у рубрици националност пише Србин. Гласање на подручjу Србиjе ће бити одржано 03. и 04. децембра од 07 до 19 часова у амбасади Хрватске у Београду,
Кнеза Милоша 62;  конзулату  Хрватске у Београду, Симе Лозанића 11 и конзулату Хрватске у Суботици, Максима Горког 6.  Лица коjа имаjу хрватску личну карту могу гласати само у Хрватскоj. Лица коjима у рубрици националност не пише Србин не могу гласати за кандидате на српскоj листи него само за општоj листи.

Коалициjа удружења избjеглица у Србиjи потписала jе Споразум о сарадњи са опозиционом Коалициjом српских странака у Хрватскоj. Наведеним споразумом Коалициjа српских странака jе подржала Петициjу избjеглих и прогнаних Срба из Хрватске коjу jе досад потписало 70.000 оштећених грађана и коjом тражимо повратак наше незаконито одузете имовине и стечених права, успоставу истих стандарда у суђењима за ратне злочине и решавање питања несталих лица. Самостална демократска српска странка Милорада Пуповца, Воjислава Станимировића и Слободана Узелца jе одбила да подржи нашу Петициjу. Због тога позивамо наше земљаке да гласаjу за кандидате опозиционе Коалициjе српских странака и то под редним броjем 1 Јован Аjдуковић; под редним броjем 3 Вељко Џакула и под редним броjем 8 Милан Родић. Сваки бирач има право да на гласачком листу заокружи 3 кандидата.

Председник Коалициjе удружења избjеглица

Миодраг Линта

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: