Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Koalicija udruženja izbeglica u R. Srbiji: Obaveštenje za javnost

Koalicija udruženja izbjeglica
Koalicija udruženja izbjeglica

Koalicija udruženja izbeglica poziva izbegla i prognana lica iz Hrvatske da  izvrše uvid u birački spisak  u vezi izbora za Hrvatski sabor. Uvid u birački spisak može se izvršiti na sajtu Koalicije udruženja izbjeglica www.koalicija.org.rs klikom na meni provera birača u biračkom  spisku unošenjem prezimena i matičnog broja (s desne strane sajta). Lica koja ne posjeduju računar mogu proveru da izvrše o Gradskoj opštini Voždovac pozivom na telefonski broj 011 24 34 985  i Gradskoj opštini Zemuna na mobilni telefon 063 87 22 268 od 30. novembra do 02. decembra 2011. (sreda, četvrtak i petak) u vremenu od 08.30 do 15.30 časova.

Na području Srbije pravo da glasaju za srpske kandidate za Hrvatski sabor na 12. manjinskoj  listi imaju lica koja poseduju hrvatsko državljanstvo tj. domovnicu, srpsku ličnu kartu tj. da im u biračkom spisku stoji adresa sa područja Srbije i da im u rubrici nacionalnost piše Srbin. Glasanje na području Srbije će biti održano 03. i 04. decembra od 07 do 19 časova u ambasadi Hrvatske u Beogradu,
Kneza Miloša 62;  konzulatu  Hrvatske u Beogradu, Sime Lozanića 11 i konzulatu Hrvatske u Subotici, Maksima Gorkog 6.  Lica koja imaju hrvatsku ličnu kartu mogu glasati samo u Hrvatskoj. Lica kojima u rubrici nacionalnost ne piše Srbin ne mogu glasati za kandidate na srpskoj listi nego samo za opštoj listi.

Koalicija udruženja izbjeglica u Srbiji potpisala je Sporazum o saradnji sa opozicionom Koalicijom srpskih stranaka u Hrvatskoj. Navedenim sporazumom Koalicija srpskih stranaka je podržala Peticiju izbjeglih i prognanih Srba iz Hrvatske koju je dosad potpisalo 70.000 oštećenih građana i kojom tražimo povratak naše nezakonito oduzete imovine i stečenih prava, uspostavu istih standarda u suđenjima za ratne zločine i rešavanje pitanja nestalih lica. Samostalna demokratska srpska stranka Milorada Pupovca, Vojislava Stanimirovića i Slobodana Uzelca je odbila da podrži našu Peticiju. Zbog toga pozivamo naše zemljake da glasaju za kandidate opozicione Koalicije srpskih stranaka i to pod rednim brojem 1 Jovan Ajduković; pod rednim brojem 3 Veljko Džakula i pod rednim brojem 8 Milan Rodić. Svaki birač ima pravo da na glasačkom listu zaokruži 3 kandidata.

Predsednik Koalicije udruženja izbjeglica

Miodrag Linta

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: