Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Knjiga: „Zločini u logoru Jasenovac“

Datum objave: sreda, 19 septembra, 2018
Veličina slova: A- A+

U izdanju Spomen područja Donja Gradina, 2013. godine objavljeno je fototipsko izdanje knjige „Zločini u logoru Jasenovac“ izdane 1946. godine.

Zemaljska komisija Hrvatske za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača 15.11.1945. iako je bila vremenski ograničena u radu, sačinila je sažet izvještaj o logoru Jasenovac, sa kvalitetnim prilozima, fotografijama, svjedočanstvima preživjelih logoraša o uslovima u logoru, načinu egzekucija, imenima zločinaca. Knjiga sadrži i pregled stradanja po mjesecima i procjenu ukupnog broja žrtava (str.42). Knjiga predstavlja jedan izuzetno ozbiljan i argumentovan dokument.

Preuzmite knjigu u PDF formatu:

“Zločini u logoru Jasenovac“

 

Izvor:

JU Spomen područje Donja Gradina

„Zločini u logoru Jasenovac“ - Stranice knjige 74-75.
„Zločini u logoru Jasenovac“ – Stranice knjige 74-75.

Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top