fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kapetan Oružanih snaga BiH veličala NDH

Komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH naredio je pokretanje disciplinskog postupka protiv kapetana Ljubice Krasić Pandžić zbog postavljanja mape Nezavisne Države Hrvatske na društvenoj mreži „Fejsbuk“.

Mapa Nezavisne države Hrvatske /NDH/  Foto: SRNA
Mapa Nezavisne države Hrvatske /NDH/
Foto: SRNA

Iz Ministarstva odbrane BiH Srni je potvrđeno da je formirana Komisija za vođenje disciplinskog postupka i da su aktivnosti komisije u toku.

Pandžićeva je postavila na svoj „Fejsbuk“ profil, na dan osnivanja NDH, mapu sa granicama u čijem sastavu se nalaze BiH i dijelovi Srbije, a na kojoj piše „Ona je ljubav koja ne može proći“.

Iz Ministarstva odbrane podsjećaju da je i protiv kaplara Gorana Kovača i Vladana Vukovića, koji su na dan presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, postavili njegovu sliku na svoje profile, pokrenut disciplinski postupak.

U kontekstu ove problematike, a u cilju sistemskog otklanjanja i spriječavanja uočenih negativnosti pored već preduzetih mjera, sa nivoa Zajedničkog štaba OS BiH sačinjena su tri instruktivna akta koja su upućena potčinjenim komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH, ističu u resornom ministarstvu.

Ovim aktima naređeno je dosljedno poštovanje važećih procedura vezanih za medijsko istupanja pripadnika OS BiH, izgradnja dobrih međuljudskih odnosa unutar jedinica i propagiranje humanih, etičkih principa i tolerancije, kao i preduzimanje adekvatnih mjera na sankcionisanju svih lica za koja se utvrdi da su povrijedila odredbe Zakona o službi u OS BiH, Pravilo službe u OS BiH i Etički kodeks ponašanja vojnih lica u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: