fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Капетан Оружаних снага БиХ величала НДХ

Командант Оперативне команде Оружаних снага БиХ наредио је покретање дисциплинског поступка против капетана Љубице Красић Панџић због постављања мапе Независне Државе Хрватске на друштвеној мрежи „Фејсбук“.

Мапа Независне државе Хрватске /НДХ/  Фото: СРНА
Мапа Независне државе Хрватске /НДХ/
Фото: СРНА

Из Министарства одбране БиХ Срни је потврђено да је формирана Комисија за вођење дисциплинског поступка и да су активности комисије у току.

Панџићева је поставила на свој „Фејсбук“ профил, на дан оснивања НДХ, мапу са границама у чијем саставу се налазе БиХ и дијелови Србије, а на којој пише „Она је љубав која не може проћи“.

Из Министарства одбране подсјећају да је и против каплара Горана Ковача и Владана Вуковића, који су на дан пресуде првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу, поставили његову слику на своје профиле, покренут дисциплински поступак.

У контексту ове проблематике, а у циљу системског отклањања и спријечавања уочених негативности поред већ предузетих мјера, са нивоа Заједничког штаба ОС БиХ сачињена су три инструктивна акта која су упућена потчињеним командама и јединицама Оружаних снага БиХ, истичу у ресорном министарству.

Овим актима наређено је досљедно поштовање важећих процедура везаних за медијско иступања припадника ОС БиХ, изградња добрих међуљудских односа унутар јединица и пропагирање хуманих, етичких принципа и толеранције, као и предузимање адекватних мјера на санкционисању свих лица за која се утврди да су повриједила одредбе Закона о служби у ОС БиХ, Правило службе у ОС БиХ и Етички кодекс понашања војних лица у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ.

Извор: Радио Телевизија Републике Српске

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: