Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kapetan Dragan osnovao fondaciju za pomoć NEPRAVEDNO OSUĐENIM SRBIMA (VIDEO)

Fondacija „Kapetan Dragan“ juče je zvanično počela sa radom u Beogradu. Baviće se svim slučajevima nepravedno osuđenih Srba u celom svetu. Ujedno je pokrenuta i televizija koja će se baviti radom fondacije, ali i kulturno-obrazovnim programom.

Glavni i odgovorni urednik televizije će biti voditelj Radomir Počuča.

„Sva snaga fondacije će biti usmerena da se izborimo sa nepravdom nad Srbima koji robijaju, a nevini su. Jedini greh im je što su Srbi pa zato trunu po kazamatima u svetu. Biće borba za svakog pojedinca“ – rekao je Počuča.

Organizacija će se takođe baviti socijalnom i civilnom zaštitom i pružaće pravnu pomoć svim diskriminisanim i osuđenim pripadnicima našeg naroda.

Okupljenima se obratio i Dragan Vasiljković, među saborcima poznatiji kao Kep, koji je nakon izlaska iz hrvatskog kazamata, gde je 10 godina robijao na osnovu lažnih optužbi, odlučio da osnuje fondaciju za borbu za naše sunarodnike.

„Isti model se ponavlja u Hrvatskoj, na Kosovu i u Crnoj Gori. Ne možemo da okrećemo glavu više. Moramo da učimo od naših neprijatelja. U svakoj od ovih država, a i u našoj južnoj pokrajini, bilo je više od 30 posto Srba. Javlja se sistematsko etničko čišćenje. Modeli su identični u svakoj od navedenih teritorija.“ – rekao je Vasiljković.

Dodao je i da moramo da upozorimo Evropsku uniju jer se sprovode fašistički napadi i nacističke ideje se sprovode u delo na njenoj teritoriji.

„Ni jedan Srbin ne želi u takvu Evropu gde su Srbi osuđeni bez dokaza, pogotovu u Hrvatskoj. To je jedna kriminalizovana država na svim nivoima, a ušla je u Evropsku uniju.“ – dodao je Vasiljković.

Kep je pozvao Evropu da preuzme odgovornost i da osudi takve postupke i ideje.

Dugujemo pomoć našim sugrađanima, svi mi zajedno – zaključio je Vasiljković.

Podsetio je da u zatvoru „Lepoglava“ muče Srbe nespavanjem. Na svakih 60 minuta se pale svetla i bude se zatvorenici. To je u Evropi strogo zabranjeno svim konvencijama.

Evo kako je to sinoć izgledalo. Naša ekipa je sve to snimila:

Izvor: VIDOVDAN

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: