Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kako će FBI otkriti ko je izdao Anu Frank: Ključ je u najnovijim metodama

Upotreba drugih savremnih tehnika kao što su forenzičko računovodstvo, nauka o ponašanju i rekonstrukcija svedočanstava, mogu dati uverljive dokaz

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Istraga u slučaju Ane Frank nastavlja se pošto je tim stručnjaka predvođen penzionisanim FBI agentom Vinsom Pankokeom obezbedio primenu savremene forenzičke nauke i kriminologije u nadi da će rešiti jedan od najpoznatijiih slučajeva Hladnog rata.

“U istrazi ćemo naglasak staviti na nove potencijale”, rekao je penzionisani specijalni agent koji vodi ovaj slučaj.

U potrazi za novim tragovima, on i njegov tim digitalno prelaze kroz milione stranica skeniranog materijala iz Nacionalnog arhiva u Vašingtonu, kao i arhiva u Holandiji, Nemačkoj i Izraelu.

Upotreba drugih savremnih tehnika kao što su forenzičko računovodstvo, nauka o ponašanju i rekonstrukcija svedočanstava, takođe mogu dati uverljive dokaze.

Tim će, na primer, skenirati Aninu prvobitnu kuću, a potom analizirati koliko se daleko zvuci mogu čuti kroz zidove te kuće.

Te tehnike će im omogućiti da preispitaju stare dokaze. Na primer, da li kucanje na zid – koje je Ana Frank opisala u svom dnevniku – bio znak za one koji se kriju da se utišaju jer su preglasni, ili možda zamka.

Takve moderne i skupe tehnike nisu bile dostupne holandskoj nacionalnoj policiji kada su neuspešno istraživali slučaj 1948. i, ponovo, 1963. godine.

Izvor: NEDELjNIK

Vezane vijesti:

Njemački brzi voz dobio ime Ana Frank

Priča Ane Frank | Jadovno 1941.

Agent FBI ponovo otvara slučaj Ane Frank: Ko je izdao …

Nacizam samo promenio lice | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: