Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kako Bakir Izetbegović „Veziruje“

Da li će Bakir Izetbegović smoći snage da u dogledno vrijeme prihvati Srbe i Hrvate sa njihovim teritorijalnim jedinicama, čije će se zastave, zajedno sa zastavom BiH, vijoriti na zgradi Predsjedništva BiH

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

Piše: Milorad Gutalj

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ima želju da bude „vezir od Bosne“, misleći da će natjerati Srbe sa lijeve i desne obale Drine da ga mole za dozvolu da obilježavaju svoje državne i vjerske praznike.

On zna da je politika koju je vodio njegov otac, a on nastavio, očistila Federaciju BiH od Srba i sada, pošto mu to nije zadovoljilo apetite, ne uvažavajući nijednu izgovorenu riječ mira i tolerancije koju šalju predstavnici Srba iz Banjaluke i Beograda, pokušava da „veziruje“ i u Banjaluci i u Beogradu.

Postavlja se pitanje – odakle Bakiru Izetbegoviću pravo da određuje premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koga će i kada da posjeti, gdje će, šta i sa kim da slavi? Otkud mu pravo da komentariše Vučićevu najavu da će sa svojim saradnicima prisustvovati obilježavanju 9. januara – Dana Republike Srpske u Banjaluci?

Izetbegović treba da zna da je njegovo „vezirovanje“ omeđeno na Federaciju BiH, odnosno jedan dio, jer drugi dio kontrolišu Hrvati, a ni oni tamo ne prihvataju „vezirove“ namjere.

Otkud pravo Bakiru da dijeli lekcije Vučiću da je obilježavanje 9. januara „povratak jednostranoj politici inata i konflikta“?!

Šta to Vučić treba još da uradi kako bi urazumio „vezira od Bosne“ da nema loše namjere prema BiH.

Je li je Izetbegovićev bezbjednosni aparat otkrio one koji su umalo linčovali Vučića u Srebrenici – nije. Je li Bakir uvažio načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, koji je na Investiciono-donatorskoj konferenciji u Srebrenici zamolio političare da za govornicom ostave prošlost i da govore u prilog ekonomskom razvoju ovog grada – nije.

Bakir je, čim se domogao govornice, osuo po srpskom narodu da je genocidan, ne uvažavajući dobre namjere srpskog premijera i njegovu pomoć Srebrenici u visinom od pet miliona evra.

„Veziru od Bosne“ ništa nije ni sveto, niti mu je dosta. Hoće sve. A najradije bi da Srbi kleče i mole ispred njegovog „šatora“.

Da li Bakir ima namjeru da, kao prvi čovjek SDA, prihvati da u BiH, osim Bošnjaka, žive Srbi i Hrvati i da li napokon zna da on ili bilo ko drugi ne može svojatati BiH kao svoju „vezirovinu“, već kao teritorijalno podijeljenu cjelinu na dva, odnosno tri dijela, u kojima i većinski narodi, ravnopravno sa manjinskim, ostvaruju svoja zakonom utvrđena prava.

Da li će Bakir Izetbegović smoći snage da u dogledno vrijeme prihvati Srbe i Hrvate sa njihovim teritorijalnim jedinicama, čije će se zastave, zajedno sa zastavom BiH, vijoriti na zgradi Predsjedništva BiH.

To će biti kraj nadmudrivanjima, podjelama i strahovima. To će biti demoktratija uvažavanja, ravnopravnosti i razvoja.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Izetbegović: Razočaran sam, Vučić nije spreman…

Bakir upravlja sudijama

Diskreditovanjem svjedoka, Izetbegović brani oca

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Ništa on ne može da učini sa sobom iz dva razloga: kruška pod jabuku ne pada, savetuje se mentalno poremećenim Erdoganom a sam je narcis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: