Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Kad bi nestalo Srba preko Drine…

Datum objave: četvrtak, 12 januara, 2017
Veličina slova: A- A+

Teško je kod Soroša zaraditi evro! Mora čovek, ako je to ikada i bio, da postane velika gnjida i vucibatina, da ode u svoju postojbinu, u neko selo ovamo po Srbiji, da se tamo popiša na đedov grob i pljune na krst na očevom spomeniku! Onda se vrati u Beograd i unovči ček u banci!

Zoran Šaponjić
Zoran Šaponjić

Rastrčale se po Beogradu Soroševe podrepne muve, dva dana posle proslave Dana Republike Srpske u Banjaluci. Utrkuju se čiji će se blog više svideti gazdi, koja će gnjida izliti i prosuti više smeća i splačina po onima u Banjaluci koji su na Svetog Stevana samo slavili svoju slobodu i činjenicu da su prekostali u još jednom ratu koji im je bio nametnut. Koji su slavili to što su ostali živi i što su ostali na svojoj zemlji i u svojim kućama.

Pišti Soroševa elita po Beogradu, pište vucibatine kako su se u Banjaluci okupili zločinci i potomci, kako slave „genocidnu tvorevinu Republiku Srpsku“, kukaju i nariču kako su Srbi „pobili sve živo po istočnoj Bosni“, kako im je država osnovana na kostima nevinih muslimana…

Debeli su Soroševi čekovi! Pišeš i što nije bilo niti će biti. Šta ćeš, dobra apanaža!

Ne mogu da prežale što je Banjalukom marširao srpski, Treći puk. Dok su nadomak Banjaluke, ono, kad je stvarana Srpska, marširali mudžahedini iz Avganistana i sekli srpske glave, naticali ih na kolje po srpskim selima, nije im smetalo, nisu tada pisali blogove. A i kako da pišu kad Soroš takva pisanija nije, niti će ikada sponzorisati. Njega se srpske glave ne tiču.

Kukaju danas po Begradu što je u Banjaluci svirana srpska himna „Bože pravde“, što su se čuli taktovi „Marša na Drinu“. Znaju oni šta Soroš i njegove vucibatine misle i šta vole, ne moraju ni da ga pitaju, padne koja hiljadarka evra više čim udariš na Boga, ne podnose oni ni kad Srbi od Svevišnjeg traže samo malo pravde za sebe.

Pišu beogradski blogeri, sa grčem u grlu, vele, kad se sete kako je Srpska nastala. Pišu novu istoriju. Po njoj, Srbi nisu ni živeli na prostorima današnje Srpske, nego su došli, bog te pita odakle, pobili i popalili sve živo, poklali, zauzeli zemlju, i tu napravili svoju državu! Pali s neba. Kad im neko pomene srpsku žrtvu, nekog Srbina odsečene glave, njima smešno, hvataju se od smeha za stomake, u novoj istoriji koju oni pišu, takvo nešto ne postoji. Soroš za to ne plaća.

Kad se iz Sarajeva javi Valentin Incko, ona karikatura od čoveka, koja za 25.000 evra mesečno, pljuje Srbe za sve pare, i to svaki dan, i kad uporedi Srbe koji slave svoju Srpsku i Svetog Stevana sa osnivanjem Nezavisne države Hrvatske, ćute beogradske podrepne muve. To je za njih u redu.

Čekovi stigli, piše se nova istorija. Kad u Hrvatskoj na zidovima osvanu parole i kad čitav stadion viče „Srbe na vrbe“, kad dižu spomenike teroristima u ubicama, kad slave ustaške pokliče, a kad nacionalna televizija emituje ustaške pesme, beogradska soroševska elita ćuti. Prave se da ne vide, da to nije ni bilo.

Pišti Soroševa beogradska elita. „Srpska elita“ otišla u Banjaluku, ne mogu Kusturici da oproste što je u ponedeljak bio kraj predsednika Srpske, što je rekao da voli Srpsku, da voli taj „eho slobode“ koji u Banjaluci oseća.

Znaju oni šta je Kusturica rekao i šta je hteo da kaže u Banjaluci, zato mu i ne mogu oprostiti.

Ne može se njima Srbin udobriti. Njima je Srbin naopak i kad slavi svetog Vasilija u svojoj kolibi u planini, i tada im je nazadan i mračnjak, a kamoli kad slavi svoju državu i opstanak u Banjaluci pa još na Svetog Stefana.

E, kad Srba ne bi bilo, kad bi tamo nestali, iščezli, kad bi ih, kad već nisu pobili, stavili u avione i nekud odvezli, to bi bila druga priča. Nema Srba – nema proslave Dana Republike Srpske.

Ovako, dok ima Srba preko Drine biće i Srpske i proslave. I Kusturica će, koliko ga znam, svake godine ići u Banjaluku. A oni nek cvrče po Beogradu. I ovako ne crvče za džabe.

Priča je tu malo dublja, i oni ne mogu da je shvate. Niti da prihvate ono što se dešava. Dosta su Srbi pognute glave, kao jagnjad išli u Jasenovac. Sad rešili da se odupru, da se nedaju, da brane svoje.

Autor: Zoran Šaponjić

Izvor: ISKRA

Vezane vijesti:

Incko odmah da podnese ostavku

Incko uporedio Dan RS i osnivanje NDH; Dodik: Incko pripada onima koji su podržavali NDH

Svečani defile za Dan Republike- postrojen i Treći pješadijski puk (FOTO/VIDEO)

Govor Emira Kusturice na proslavi dana Republike Srpske
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top