Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Javna rasprava o Nacrtu zakona o Memorijalnom centru “Staro sajmište“

Datum objave: subota, 12 oktobra, 2019
Veličina slova: A- A+

Radna grupa Vlade za izradu Nacrta zakona o Memorijalnom centru “Staro sajmište“, izradila je radnu verziju prethodno navedenog akta.

Logoraši bili izloženi torturi do smrti

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se u periodu od 11. oktobra 2019. do 01. novembra 2019. godine a po okončanju javne rasprave Ministarstvo kulture i informisanja analiziraće sugestije, predloge, i primedbe učesnika u javnoj raspravi i sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona i objaviće ga na svojoj internet stranici i portalu e- uprave.

Svi zainteresovani svoje komentare mogu dostaviti na utvrđenim obrascima za komentare (koje možete preuzeti na sajtu) na e-mail: zakonstarosajmiste@kultura.gov.rs ili poštom Ministarstvu kulture i informisanja, 11 000 Beograd, ulica Vlajkovićeva br. 3, sa naznakom „za Nacrt zakona o Memorijalnom centru “Staro sajmište“.

Nacrt zakona sa pratećim dokumentima možete preuzeti i OVDE.

Izvor:

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top