Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ivanić poslije Jadovna i na Šušnjaru

Šušnjar FOTO: WikiWand
Šušnjar FOTO: WikiWand

Nakon što je početkom jula mjeseca prisustvovao parastosu kod Šaranove jame na Velebitu, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić prisustvovaće sutra i parastosu na Šušnjaru u Sanskom Mostu.

Programom posjete predviđeno je da Ivanić u 11.30 časova prisustvuje parastosu na Šušnjaru, a nakon toga u 13.00 časova polaganju vijenaca žrtvama ustaškog terora “Milin birt” i “Klaonica”, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ilindanski dani počeli su 30. jula u Oštroj Luci, a manifestacija će biti nastavljena posjetom Šušnjaru, spomen-kompleksu za postradale u ustaškom pokolju o Ilindanu 1941. godine, te obilježavanjem dana i slave opštine Oštra Luka – Sveti Prorok Ilija.

Na Ilindan 1941. godine ustaše su na Šušnjaru kod Sanskog Mosta ubile oko 5.500 Srba i 50 Jevreja, ali je tamošnja islamska zajednica i lokalna vlast stalno pokušavala da relativizuje ovaj zločin. Pre nekoliko godina Medžlis IZ u Sanskom Mostu je čak organizovao i klanjanje dženaze na Šušnjaru, navodecći da su tamo sahranjeni i Bošnjaci „žrtve fašističkog terora“!?

Svi relevantni stručnjaci i istoričari znaju da su isključivo Srbi i oko pedeset Jevreja stradali na tom mestu i da nijedan Bošnjak ili Hrvat nije bio u koloni nesrecćnika koje su krajem jula i 2. avgusta 1941. godine na najzverskiji način ubile ustaše i lokalni muslimani. To je bio pokušaj novog zločina sa predumišljajem kojim se želela izbrisati istorija i stradanje Srba, ali i Jevreja, kojih, nakon ovog pokolja, više nikad nije bilo u Sanskom Mostu

Arhiv Jadovno 1941.

TREĆI OKRUGLI STO „ŠUŠNjAR 1941.“
Cela BiH puna je srpskih Srebrenica!

Spomen-područje Šušnjar

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr Mladen Ivanić prisustvovao je parastosu nad Šaranovom jamom

Ivanić: Prisustvom na mjestima stradanja iskazati poštovanje prema žrtvama

Ivanić prvi član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda na pomenu Srbima ubijenim u Jadovnu

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: