fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvatsko „mudrovanje“

Grafiti mržnje
Grafiti mržnje

Autor: Vladimir Frolov

Zabrinuta za stanje „srca Evrope“, upriličila je nedavno Federika Mogerini višednevnu radnu posetu zemljama tzv „zapadnog Balkana“, pritom obilazeći pažljivo jedno neofašističko žarište na rubnom delu postojeće EU, koje je izvor evidentnih pojava i događaja, te ga čak i Amnesty International (AI) u svom godišnjem izveštaju o stanju ljudskih prava, apostrofira.

Draga Federika kao Talijanka, iako je navodno levičar (barem iz mladosti), obilazi kao „mačka oko vruće kaše“ oko ovih pojava u Hrvatskoj, samo da se ne daj Bože ne izvuče iz mračne prošlosti potsećanje na Musolinija i „crne košulje“, ili prisećanje na Adolfa molera i naciste (i smeđe i crne!), pa pola današnje „demokratske“ EU mora odmah na pokajanje! U izveštaju AI, izričito se naglašava – „ Prizivanje fašističke ideologije pridonosi stvaranju neprijateljske atmosfere prema manjinama“, ali se takvi slučajevi rijetko istraže“! Pritom i AI pokvareno uopštava svoj zaključak, izbegavajući da naglasi da se progone isključivo Srbi, da se ne uvrede projektanti „namere“ o nužnom suočavanju „demokratskog sveta“ putem rezolucije sa „istinom o srpskom genocidu“.

Kao potvrda ovih navoda iz izveštaja AI, nekako baš u vreme njegovog prispeća na radni sto vrhovnice i premijera, naravno odvojeno u skladu sa vladavinom prava (omiljena floskula EU!), neke „vesele slavonske barabe“ oblepiše Vukovar (pardon, Vukovar) plakatima sa natpisom „Serbian family free“, valjda da europejci bolje razumeju tekst, ako već „ne razumeju“ jezive slike na plakatu! Uz plakate je dodata i slika milog poglavnika Ante Pavelića, možda kao asocijacija na poznatu krilaticu iz doba NDH „Srbe na vrbe“, koja je ponovo skoro obavezna dekoracija mnogih gradova u Hrvatskoj, a komunalne službe im nešto sporo uklanjaju taj govor mržnje, a EU obnevidela na to! Ministar policije, računajući da se u moru neofašističkih pojava ni ova neće dugo pamtiti, cinično je izjavio „to nije Hrvatska, već izolirani primitivizam ohrabren populističkim desničarenjem“! Sasvim „slučajno“, ministar nije precizirao ko su to „promoteri desničarskog populizma“, jer bi tada morao prozvati deo institucija vlasti i naročito RKC, koja kroz svoje brojne jurišne odrede kao navodne „udruge“, provodi aktivnosti koje nisu verskog karaktera! Među tim jurišnicima, naročito se ističe udruga „U ime obitelji“, čiji članovi otvoreno potstiču rasističke strasti i veličaju fašizam, kao naslednici aktivnosti nekadašnjih Mertzovih križarskih bratstava.

Treba potsetili da je papa Ivan Pavao II, za takve aktivnosti, u prvoj deceniji ovog veka, proglasio Ivana Hansa Mertza za „sveca“, pa zato nečudi da sada bujaju razni obožavaoci takvih „svetih dela“! Tim pre što je svečanost novoproglašenog „sveca“ Mertza, obavljena u katoličkom samostanu na Petrićevcu (deo grada Banjaluke), gde je u toku NDH službovao ustaški zločinac fra Majstorović-Filipović prozvan „fra SOTONA“, valjda za svoj humanitarni rad u hrvatskom logoru Jasenovac.

Najprecizniju ocenu stanja u Hrvatskoj, izrekao je jedan političar (slučajno nazovi Srbin!) koji je definisao –„u zemlji se događa konzervativna restauracija NDH i nameće nova opasna vrsta totalitarizma“!

Posle eventualno pročitanog izveštaja AI, koji će sigurno završiti u „pismohrani“ (čitaj arhivi), plavušica se obratila naciji, razdragana poput starlete na festivalu, da je obavesti da najzad – „Nema više onih uvreda, onih ponižavanja, onih podjela, a to je bio jedan od mojih temeljnih ciljeva“! Uostalom, nacija i ne čita izveštaje AI, ali znatan deo čita „Glas Koncila“ kao politički bilten, šta mi i kako, što ponajbolje ilustruje politička aktivnost predstavnika hrvatske vlasti, te je tako nedavno Hrvatska – Vijeću za ljudska prava UN-a podnijela prijedlog prema kojemu je brak isključivo „zajednica muškarca i žene“, te da se ženi ima oduzeti pravo da sama odlučuje o pobačaju! Crna eminemcija hrvatske vlade, ministar MIP Davor Stier, obrazložio je ovaj predlog kao – „nadogradnju već postojećih ljudskih prava“, te da su samo „dali objašnjenje kako oni vide pojam seksualnih i reproduktivnih prava“! Kada unuk ustaškog pukovnika, pomoćnika Maksa Luburića, upravnika „hrvatskog radnog sabirališta“ Jasenovac (a Davor Ivo Stier to jeste!) daje ovakvo objašnjenje, samo od sebe nameće se poređenje da su tridesetih godina prošlog veka i u nacističkoj Nemačkoj, oduzimanje ljudskih i rodnih prava samo tretirali kao „nadogradnju“ zdrave, arijevske rase, koja će gospodariti svetom.

Dobro upućeni u Hrvatskoj znaju, da je stvarni autor ovakvih „hrvatskih prijedloga“ Ladislav Ilčić, vladin savetnik za ljudska prava (!), šef HRAST-a, male ali utjecajne profašističke stranke, bazirane na otvorenoj mržnji prema Srbima, levičarima i homoseksualcima, koja uživa otvorenu podršku vrha RKC u Hrvatskoj.

Vidljivo je da unutar EU, sve predloge koji zadiru u politička rešenja a iza stoje krugovi RKC, iznose predstavnici ili Poljske ili Hrvatske, što nije ni malo slučajno! Ni raspadajuća EU, ni brojne crnokošuljašice iz soroševskih „udruga“ u Beogradu, ne oglašavaju se na ove nasrtaje na elementarna ljudska prava, zbog kojih je i stvorena OUN, posle pobede nad nacizmom i fašizmom i njihove primenjene eugenike. Biće da im zasigurno smeta, što se nužno i Srbi nađoše u izveštaju AI, upravo među njima dragim i štićenim izabranicima. Zato i imaju preča posla, bave se „srpskim genocidom“ i prisiljavaju makedonskog predsednika da izvrši ubistvo svoje države, samo da bi se ostvario velikoalbanski projekat koji je zamišljen još pre jednog veka, u kuhinji Beča, Londona i Vatikana, a podgrejan od čika Soroša i „demokratskog“ NATO devedesetih godina prošlog veka, prilikom rasturanja zajedničke države Jugoslavije. Od neofašista u Hrvatskoj, kao izdanaka klerofašističkog stabla davno posađenog, ništa ne iznenađuje, ali iznenađuje da službena Srbija uporno odbija da vidi, šta je u osnovi ovakvih projekata „nadogradnje već postojećih ljudskih prava“. Srbi, na svom etničkom prostoru, samo u prošlom veku, pamte tri radna pokušaja „nadogradnje“ u kojima su imali milionske žrtve.

Izvor: FOND STRATEŠKE KULTURE

Vezane vijesti:

„Hrvatski pravoslavci“ | Jadovno 1941.

Vatikanski „geometri“ | Jadovno 1941.

Zlonamerna „slepoća“ | Jadovno 1941.

Vladimir Frolov: „Srpska pobuna“ – hrvatska avgustovska laž …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: