Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Хрватски званичници гледајте своје двориште

Министар за рад, запошљавање, социjална и борачка питања Александар Вулин поручио jе данас хрватским званичницима да, приjе него што помену Србиjу, погледаjу у своjе двориште гђе ће виђети да имаjу пуно разлога да се баве собом и своjом судском праксом, а да Србиjу оставе на миру.

Александар Вулин

Александар Вулин

Вулин jе то рекао реагуjући на изjаву предсjеднице Хрватске Колинде Грабар-Китаровић да правда ниjе стигла оне коjи су осмислили идеjу о Великоj Србиjи.

Вулин jе, у писаноj изjави, навео да, судећи по све учесталиjим изjавама званичника Хрватске, у тоj држави нема ни већих ни важниjих проблема и тема од Србиjе.

“Представници земље коjа слави дан када jе протерала 250.000 своjих држављана српске националности требало би да знаjу да не треба да критикуjу земљу у коjоj се ратни злочини доказано процесуираjу без обзира на националност”, истакао jе министар.

Према његовим риjечима, злочини почињени на Коранском мосту, Лори, Медачком џепу, Пакрачкоj пољани, у акциjама “Бљесак” и “Олуjа”, jош чекаjу да буду расвиjетљени и кажњени, али приjе свега да буду признати и осуђени од хрватске jавности.

“Пре него се затражи од Србиjе да доказуjе своjу европску опредељеност нека министар хрватске полициjе наjпре докаже своjу европску опредељеност тако што ће обезбедити поштовање закона и омогућити да Срби у Вуковару без страха од насиља могу да прочитаjу ћириличко писмо на jавним зградама”, поручио jе Вулин.

Европа, како jе истакао, значи поштовање закона и иста права без обзира на нациjу.

“Србиjа хоће да гради наjбоље односе са Хрватском и не жели полемику и сукоб, али неће ни да ћути и допусти да jоj се држе лекциjе”, закључио jе Вулин.

 

Извор: Радио Телевизиjа БН

 

Везане виjести:

Запаљива изjава хрватског генерала: Нисмо све рашчистили са Србиjом

Китаровић: Правда ниjе стигла творце идеjе о Великоj Србиjи

А. Вулин: Срби у “Олуjи” бjежали пред усташким генералом …

ВУЛИН: ВОЛИО БИХ ДА МЕ ЗАГРЕБ ДЕМАНТУЈЕ – Jadovno 1941.

 

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: