fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Hrvatski zvaničnici gledajte svoje dvorište

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin poručio je danas hrvatskim zvaničnicima da, prije nego što pomenu Srbiju, pogledaju u svoje dvorište gđe će viđeti da imaju puno razloga da se bave sobom i svojom sudskom praksom, a da Srbiju ostave na miru.

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin

Vulin je to rekao reagujući na izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da pravda nije stigla one koji su osmislili ideju o Velikoj Srbiji.

Vulin je, u pisanoj izjavi, naveo da, sudeći po sve učestalijim izjavama zvaničnika Hrvatske, u toj državi nema ni većih ni važnijih problema i tema od Srbije.

„Predstavnici zemlje koja slavi dan kada je proterala 250.000 svojih državljana srpske nacionalnosti trebalo bi da znaju da ne treba da kritikuju zemlju u kojoj se ratni zločini dokazano procesuiraju bez obzira na nacionalnost“, istakao je ministar.

Prema njegovim riječima, zločini počinjeni na Koranskom mostu, Lori, Medačkom džepu, Pakračkoj poljani, u akcijama „Bljesak“ i „Oluja“, još čekaju da budu rasvijetljeni i kažnjeni, ali prije svega da budu priznati i osuđeni od hrvatske javnosti.

„Pre nego se zatraži od Srbije da dokazuje svoju evropsku opredeljenost neka ministar hrvatske policije najpre dokaže svoju evropsku opredeljenost tako što će obezbediti poštovanje zakona i omogućiti da Srbi u Vukovaru bez straha od nasilja mogu da pročitaju ćiriličko pismo na javnim zgradama“, poručio je Vulin.

Evropa, kako je istakao, znači poštovanje zakona i ista prava bez obzira na naciju.

„Srbija hoće da gradi najbolje odnose sa Hrvatskom i ne želi polemiku i sukob, ali neće ni da ćuti i dopusti da joj se drže lekcije“, zaključio je Vulin.

 

Izvor: Radio Televizija BN

 

Vezane vijesti:

Zapaljiva izjava hrvatskog generala: Nismo sve raščistili sa Srbijom

Kitarović: Pravda nije stigla tvorce ideje o Velikoj Srbiji

A. Vulin: Srbi u „Oluji“ bježali pred ustaškim generalom …

VULIN: VOLIO BIH DA ME ZAGREB DEMANTUJE – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: