Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

“Хрватска и српска политика се нису промијениле од милошевићевско-туђмановске подјеле БиХ”

Џамија

ИСЛАМСКА заjедница у БиХ реагирала jе на изjаву српског члана Предсjедништва Босне и Херцеговине Небоjше Радмановића коjи jе казао да “и Хрватска и Србиjа имаjу мању улогу него што по његовом мишљењу требале имати” те да “Београд и Загреб требаjу више водити рачуна о БиХ него што сада раде”.

“Ниjе познато што господин Радмановић мисли под ‘малом улогом’ Хрватске и Србиjе у Босни и Херцеговини и ‘вођење више рачуна’ ове двиjе сусjедне земље о Босни и Херцеговини, но повиjест нас учи да кад год су се хрватско-српске ‘улоге’ и ‘рачуни’ повећавали у Босни и Херцеговини, повећавала се и главобоља бошњачког народа, само зато што су Бошњаци”, написали су у приопћењу из Исламске заjеднице БиХ те цитирали академика Алиjу Исаковића коjи jе ратне 1993. године казао да су Бошњаци “уз Пољаке jедини народ у Еуропи с два сусjеда коjи им договорно раде о глави”.

“Милошевићевско-туђмановски договор о подjели БиХ”

У наставку су написали како се “српска и хрватска политика ни по чему тако добро не слажу као по антиисламизму, антибошњаштву и антибосанству”. “Очито jе да се опћенито гледано ни хрватска ни српска политика ниjе битно промиjенила од милошевићевско-туђмановског договора о подjели Босне и Херцеговине без Бошњака”, пишу из Исламске заjеднице БиХ те додаjу како jе та теза jош увиjек жива, а очитуjе се у идеjи да трећину муслимана Бошњака треба покрстити, трећину потjерати, а трећину побити.

“Можда jе Радмановић мислио да његова изjава неће доћи до ушиjу Бошњака, обзиром да се ових дана бошњачка политичка и интелектуална ‘елита’ понаша као глуха, ниjема и слиjепа пред чињеницом да су готово све виталне државне институциjе поклоњене српско-хрватским интересима, што jе неке Бошњаке подсjетило на давну 1878. годину и вриjеме Берлинског конгреса кад се расправљало о Босни и Херцеговини без икога тко би се залагао за државне босанске интересе”, пишу из Исламске заjеднице те додаjу како су се Хрвати и Срби договорили око подjеле мjеста у Виjећу министара БиХ.

Позиваjу Бошњаке да се пробуде, опамете и схвате поруку

“Знаковито jе да ни гласови коjе су Бошњаци дали Жељку Комшићу нису им помогли да добиjу адекватан броj министарстава гдjе се битно одлучуjе о њиховоj основноj егзистенциjи, док им се, с друге стране, због тих гласова све извjесниjе намеће и оправдава реализациjа милошевићевско-туђмановског плана о подjели Босне и о српско-хрватскоj повећаноj ‘улози’ и увећаном ‘рачуну’ о коjем Небоjша Радмановић говори”, пишу из Исламске заjеднице те додаjу како jе вриjеме да се Бошњаци “пробуде, опамете и схвате поруку Алиjе Исаковића да су jедини народ уз Пољаке коjима сусjеди договорно раде о глави”.

Извор: index.hr

 

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: