Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

GLAVAŠ USKORO NA RADNOM MJESTU!?

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Branimir_Glavas.jpg

MOSTAR, 7. JANUARA /SRNA/ – Branimir Glavaš, nekadašnji visoki funkcioner HDZ-a, koji je osuđen za umiješanost u ubistva srpskih civila u Osijeku 1991. i 1992. godine, uživa sa prijateljima u mostarskim restoranima , a od 4. januara radi pravno-administrativne poslove u jednoj hercegovačkoj firmi?!

Glavaša je Županijski sud u Zagrebu proglasio krivim za ubistvo najmanje deset srpskih civila na obali Drave tokom 1991. i 1992. godine.

Osuđen je i za zatvaranje petoro i ubistvo dvojice srpskih civila u sjedištu Sekretarijata za narodnu odbranu, kome je Glavaš kao rukovodilac odbrane Osijeka tada bio na čelu.

U prvom predmetu osuđen je na pet, a u drugom osam godina, iz čega mu je izvedena jedinstvena kazna od deset godina zatvora.

U međuvremenu je prebjegao u BiH, pa kaznu služi u Mostaru.

Glavaš je, s obzirom na to da je odslužio tri petine kazne za ratne zločine, 4. januara počeo da koristi “zatvorske pogodnosti”, potvrđeno je na njegovoj fejsbuk stranici.

On već radi u jednoj hercegovačkoj firmi, a spava u zatvorskoj ćeliji.

Pošto je nakon bijega iz Hrvatske sagradio vilu u Drinovcima, 60-tak kilometara istočno od Mostara, te će dane, kao i godišnji odmor, moći da provodi tamo – navode hrvatski portali.

Već 18. februara ističu mu dvije trećine zatvorske kazne u koju je uračunat i desetomjesečni pritvor u Hrvatskoj.

Direktor KPZ-a Mostar dužan je najkasnije 30 dana prije isteka roka da podnese prijedlog Komisiji za uslovno otpuštanje, ukoliko smatra da Branimir Glavaš ispunjava zakonom predviđene uslove.

Regionalni portali podsjećaju da Glavaš nije jedini zločinac iz Tuđmanove ere u Hrvatskoj koji je dobio malu zatvorsku kaznu za zločine nad Srbima.

Tako je nekadašnji general Mirko Norac za ubistvo starice, kojoj je lično pucao u glavu, i za komandovanje ubistvima nedužnih srpskih civila Gospiću, kao i za zločine u Medačkom džepu, dobio jedinstvenu kaznu od samo 15 godina zatvora.

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Žrtve Glavaševih zločina na spomeniku  – Jadovno 1941.

Čin za zločin – Piše: Dragan Grozdanić – Jadovno 1941.

NA HRVATSKIM SPISKOVIMA I SRPSKE  – Jadovno 1941.

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: