Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ГЛАВАШ УСКОРО НА РАДНОМ МЈЕСТУ!?

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Branimir_Glavas.jpg

МОСТАР, 7. ЈАНУАРА /СРНА/ – Бранимир Главаш, некадашњи високи функционер ХДЗ-а, коjи jе осуђен за умиjешаност у убиства српских цивила у Осиjеку 1991. и 1992. године, ужива са приjатељима у мостарским ресторанима , а од 4. jануара ради правно-административне послове у jедноj херцеговачкоj фирми?!

Главаша jе Жупаниjски суд у Загребу прогласио кривим за убиство наjмање десет српских цивила на обали Драве током 1991. и 1992. године.

Осуђен jе и за затварање петоро и убиство двоjице српских цивила у сjедишту Секретариjата за народну одбрану, коме jе Главаш као руководилац одбране Осиjека тада био на челу.

У првом предмету осуђен jе на пет, а у другом осам година, из чега му jе изведена jединствена казна од десет година затвора.

У међувремену jе пребjегао у БиХ, па казну служи у Мостару.

Главаш jе, с обзиром на то да jе одслужио три петине казне за ратне злочине, 4. jануара почео да користи “затворске погодности”, потврђено jе на његовоj феjсбук страници.

Он већ ради у jедноj херцеговачкоj фирми, а спава у затворскоj ћелиjи.

Пошто jе након биjега из Хрватске саградио вилу у Дриновцима, 60-так километара источно од Мостара, те ће дане, као и годишњи одмор, моћи да проводи тамо – наводе хрватски портали.

Већ 18. фебруара истичу му двиjе трећине затворске казне у коjу jе урачунат и десетомjесечни притвор у Хрватскоj.

Директор КПЗ-а Мостар дужан jе наjкасниjе 30 дана приjе истека рока да поднесе приjедлог Комисиjи за условно отпуштање, уколико сматра да Бранимир Главаш испуњава законом предвиђене услове.

Регионални портали подсjећаjу да Главаш ниjе jедини злочинац из Туђманове ере у Хрватскоj коjи jе добио малу затворску казну за злочине над Србима.

Тако jе некадашњи генерал Мирко Норац за убиство старице, коjоj jе лично пуцао у главу, и за командовање убиствима недужних српских цивила Госпићу, као и за злочине у Медачком џепу, добио jединствену казну од само 15 година затвора.

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Жртве Главашевих злочина на споменику  – Jadovno 1941.

Чин за злочин – Пише: Драган Грозданић – Jadovno 1941.

НА ХРВАТСКИМ СПИСКОВИМА И СРПСКЕ  – Jadovno 1941.

 

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: