fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Glavaš: Crnokošuljaši dobijaju veliki kamp za obuku

Glavaš postrojio stranačku gardu (izvor: jutarnji.hr)
Glavaš postrojio stranačku gardu (izvor: jutarnji.hr)

Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš narednog proljeća u Slavoniji otvara kamp za obuku svoje, kako je naziva, „sokolske garde“, odnosno crnokošuljaša, koji će braniti „hrišćanstvo i hrvatsku samobitnost“.

Kako potvrđuju iz Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, Glavaš će na tajnoj lokaciji u proljeće graditi kamp za obuku , a zainteresovanih je mnogo i među muškom i među ženskom populacijom.

Zemljište je kupljeno, ali Glavaš ne otkriva detalje o tome što će poligon sve sadržavati i šta će mladići i djevojke na njemu raditi.

Kako prenose portali, Glavaš će dobiti osam hektara da napravi poligon za vježbanje.

Članovi njegove „crne garde“ i sada svakodnevno vježbaju i treniraju, ali u sportskoj dvorani u Osijeku.

Novi kamp ličiće na vojni poligon za treniranje kondicije, izdržljivosti i snalaženja u ratnim taktikama.

HDSSB poziva djevojke i mladiće iz cijele Hrvatske da se jave u „Sokolsku gardu“ i do sada su primili nekoliko stotina prijava.

Iako dio hrvatske javnosti upozorava da crnokošuljši izazivaju strah i sjećanja na teške ratne godine, Glavaš poručuje da je to „početak novog vremena u kome će se braniti hrišćanstvo i hrvatska opstojnost na istorijskim, nacionalnim i državnim prostorima“.

Glavaš, koji je bio na višegodišnjoj robiji zbog učešća u ubistvima srpskih civila u Osijeku, u poznatoj aferi „selotejp“, već nakon izlaska iz zatvora u BiH, u koju je pobjegao po izricanju kazne, pa je u njoj služio kaznu, postao je najpoželjnija „politička udavača“ u Hrvatskoj.

On je odmah po dolasku u Hrvatsku izjavio da je „pun kao akumulator“ /što je cinično podsjećanje na optužbe da je tjerao srpske civile da piju kiselinu iz akumulatora/.

Opozicioni HDZ ne izjašnjava se o crnokošuljašima, a lider SDP-a Zoran Milanović na pitanje o mogućoj koaliciji sa Glavaševom strankom prebacuje odluku na HDSSB, ne želeći da zatvori vrata pregovorima.

Glavaš je objasnio da su se u stranci dvoumili da li da „sokolari“ nose košulje u „boji duge“, ali su ipak izabrali crnu boju, koja je „elegantnija“.

Portali pođećaju da se Glavaš nedavno slikao sa flašom vina na kojoj je bila etiketa sa Hitlerovim likom.

I pored svega toga, očekuje se da Glavaševa stranka uđe u Sabor i, vjerovatno, učestvuje u formiranju vlasti.

 

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

HRVATSKA BESPUĆA GLAVAŠEVE ZBILjE

GLAVAŠ POSTROJIO STRANAČKU GARDU Prisegnuli mladići u crnim odorama i s crnim beretkama, uvježbavaju ih umirovljeni zapovjednici HV-a

BASTAŠIĆ: POSTROJAVANjE „CRNOKOŠULjAŠA“ OPASNA PRIJETNjA SRBIMA

CRNOKOŠULjAŠI PRED ZGRADOM SABORA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: