Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

GLAVAŠ POSTROJIO STRANAČKU GARDU Prisegnuli mladići u crnim odorama i s crnim beretkama, uvježbavaju ih umirovljeni zapovjednici HV-a

Stranačka garda
Stranačka garda

Piše: Nikola Patković

OSIJEK ‘Pozor! Slavonska sokolska gardo, Domovini vjerni!’ – čuje se grlati zapovjednički glas koji odzvanja u praznoj sportskoj dvorani Obrtničke škole u Osijeku.

‘Uvijek vjerni’ – odjekuje odgovor iz grla 30 mladića odjevenih u crne odore s crnim beretkama na glavama. Na lijevoj ruci odore im je grb, a na prsluku s lijeve strane natpis ‘Slavonska sokolska garda’ ispod kojeg je logo HDSSB-a, stranke koju je utemeljio Branimir Glavaš, koji i osobno nadgleda pripreme novoustrojene stranačke, kako doznajemo, počasne postrojbe koja se priprema za svoje prvo javno predstavljanje u četvrtak 8. listopada na Saboru stranke u osječkoj dvorani Zrinjevac. Riječ je o postrojbi koja izgleda kao prava vojna jedinica. Jedino što nemaju oružje, već u rukama drže stranačke i državne zastave. Iz HDSSB-a nam poručuju da se ne događa ništa posebno.

– To su samo pripreme za Sabor. Ništa neobično i ništa posebno – kaže nam jedan visokopozicionirani HDSSB-ovac, koji je zamolio za anonimnost.

Iako je svojim riječima nastojao minorizirati to što pripremaju, činjenica da su u Glavaševoj stranci odlučili ustrojiti postrojbu koja po mnogočemu podsjeća na vojsku i nosi vojne konotacije sama po sebi izaziva pozornost javnosti.

Stranačka garda
Stranačka garda

– Mi u tome stvarno ne vidimo ništa posebno, niti za to imamo neke skrivene motive. Ovo nije nikakva paravojska ili nešto slično već obična stranačka počasna postrojba koja će svoju premijeru imati na Saboru, na kojem ćemo usvojiti i izmjene Statuta, a koje uključuju i osnivanje ovakvih postrojbi i organizacijskih oblika, sportskih sekcija i slično. To su mladi članovi naše stranke koji su sami izrazili želju da se ovako organiziraju, a mi stariji smo im u tome pomogli, jer je bolje da se mladi bave sportom, nego da se drogiraju i opijaju – objašnjava ovaj HDSSB-ovac.

Mladiće u crnim odorama za nastup na Saboru već tri tjedna pripremaju umirovljeni zapovjednici Hrvatske vojske, ali i instruktori počasne garde Udruge „Hrvatski sokol“ iz Osijeka. Oni će biti dio posebne scenografije koja se priprema za stranački skup u Zrinjevcu.

Stranačka garda
Stranačka garda

 

Izvor: JUTARNJI HR

 

Vezane vijesti:

GLAVAŠ IPAK NA SLOBODI – Jadovno 1941.

GLAVAŠ USKORO NA RADNOM MJESTU!? – Jadovno 1941.

Glavaš ostaje na slobodi – Jadovno 1941.

GLAVAŠ: POMEN U JADOVNU – “BAL VAMPIRA” – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: