Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

BASTAŠIĆ: POSTROJAVANjE “CRNOKOŠULjAŠA” OPASNA PRIJETNjA SRBIMA

Postrojavanje "crnokošuljaša"
Postrojavanje “crnokošuljaša”

Postrojavanje “crnokošuljaša”

Neometanim postrojavanjem “crnokošuljaša” iz garde osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša pred ulazom u hrvatski parlament šalje se opasna prijetnja, ne samo preostaloj šačici Srba u Hrvatskoj, nego i svim nehrvatima, da na “hrvatskoj zemlji”, pod hrvatskim “stijegom”, mjesta ima samo za Hrvate, izjavio je Srni predsjednik Udruženja “Jadovno 1941.” Dušan Bastašić. 

“Crne uniforme, oznake i zastave gotovo su vjerna kopija nekadašnje Ustaške vojnice, koja je isto kao ova današnja HDSSB-ova sa Glavašem na čelu, bila stranačka vojska ustaškog pokreta. Ona se tek 1944. zajedno sa Hrvatskim domobranstvom ujedinila u Hrvatske oružane snage”, podsjeća Bastašić.

On ukazuje da se ne smije zaboraviti da je sjeme mržnje prema svemu što je srpsko i pravoslavno našlo pogodno tlo za procvat baš u crnoj ustaškoj uniformi.

“Iz tog crnog sjemena izraslo je zlo koje je počinilo zločin kakav nije zabilježen u istoriji čovječanstva”, kaže Bastašić.

On nije iznenađen odsustvom adekvatne reakcije hrvatske policije na demonstraciju sile jednoobrazno uniformisanih paravojnih snaga u centru Zagreba.

“Premijer Zoran Milanović dobro zna da u neizvjesnoj izbornoj trci koja je u toku glasovi sve brojnije hrvatske desnice mogu presuditi ko će biti pobjednik i očito je da im se dodvorava i gleda im kroz prste”, navodi Bastašić.

Prema njegovim riječima, ovo očigledno koketiranje sa ustašlukom moglo bi skupo koštati ne samo Milanovića nego i sve one, a nije ih mali broj, čiji rodoslov nije 100 odsto hrvatski i koji će ubrzo doći na red za “čišćenje”.

Takozvana Slavonska sokolska garda osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša postrojila se sinoć u crnim uniformama pred zgradom hrvatskog Sabora u Zagrebu.

Više od 30 “crnokošuljaša” stajalao je na kiši dvadesetak minuta na Markovom trgu. U rukama su držali zastave Hrvatske i Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, čiji je osnivač Glavaš.

Postrojavanje je pratio manji broj policajaca.

Mediji su ranije objavili da Glavaš u tajnosti u Osijeku organizuje vježbe mladića okupljenih u Slavonsku sokolsku gardu.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

CRNOKOŠULjAŠI PRED ZGRADOM SABORA

GLAVAŠ POSTROJIO STRANAČKU GARDU Prisegnuli mladići …

bastašić: dokazi o genocidu nad srbima kao “pomoćno sredstvo”

DUŠAN J. BASTAŠIĆ ZA SRBIN.INFO: Antisrpstvo je odlika …

U Jadovnu ubijeno 38.000 Srba – Jadovno 1941.

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: