Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Evropska smotra srpskog folklora

Dvadeseta evropska smotra srpskog folklora iz dijaspore i regiona održaće se od 22. do 24. maja u Centru Sava u Beogradu.

Smotra srpskih ansambala iz dijaspore, prema svom programskom sadržaju, ciljevima i broju učesnika najveća je i najznačajnija kulturna manifestacija srpske omladine koja živi van svoje matične zemlje.

Manifestacija je pokrenuta 1996. godine, održava se jednom godišnje i takmičarskog je karaktera. U dvodnevnom takmičarskom i revijalnom programu, prikazuju se narodne igre, pesme, muzika, običaji i narodne nošnje sa teritorije Srbije, odnosno ostalih teritorija gde živi srpski narod i neguje kulturu, narodnu tradiciju, jezik, kao i važne činioce jednog naroda, posebno one koji žive daleko od matice.

Cilj manifestacije je da mladi sprskog porekla širom Evrope, koji na ovaj način neguju svoju bogatu kulturnu baštinu, pokažu svoje umeće i šta su tokom godine novo uradili, neguju stara poznanstva, sklapaju nova prijateljstva i jednom godišnje se druže u matici Srbiji i Republici Srpskoj.

Izvor: UPRAVA ZA SARADNjU S DIJASPOROM I SRBIMA U REGIONU

 

Vezane vijesti:

Dijaspora nema adresu u matici – Jadovno 1941.

Unaprediti razmenu informacija između matice i dijaspore …

Mladi Srbi u Narodnoj skupštini – Jadovno 1941.

PROBLEMI SRBA U REGIONU NEDOVOLjNO PRISUTNI U …

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: