Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Европска смотра српског фолклора

Двадесета европска смотра српског фолклора из диjаспоре и региона одржаће се од 22. до 24. маjа у Центру Сава у Београду.

Смотра српских ансамбала из диjаспоре, према свом програмском садржаjу, циљевима и броjу учесника наjвећа jе и наjзначаjниjа културна манифестациjа српске омладине коjа живи ван своjе матичне земље.

Манифестациjа jе покренута 1996. године, одржава се jедном годишње и такмичарског jе карактера. У дводневном такмичарском и ревиjалном програму, приказуjу се народне игре, песме, музика, обичаjи и народне ношње са териториjе Србиjе, односно осталих териториjа где живи српски народ и негуjе културу, народну традициjу, jезик, као и важне чиниоце jедног народа, посебно оне коjи живе далеко од матице.

Циљ манифестациjе jе да млади спрског порекла широм Европе, коjи на оваj начин негуjу своjу богату културну баштину, покажу своjе умеће и шта су током године ново урадили, негуjу стара познанства, склапаjу нова приjатељства и jедном годишње се друже у матици Србиjи и Републици Српскоj.

Извор: УПРАВА ЗА САРАДЊУ С ДИЈАСПОРОМ И СРБИМА У РЕГИОНУ

 

Везане виjести:

Диjаспора нема адресу у матици – Jadovno 1941.

Унапредити размену информациjа између матице и диjаспоре …

Млади Срби у Народноj скупштини – Jadovno 1941.

ПРОБЛЕМИ СРБА У РЕГИОНУ НЕДОВОЉНО ПРИСУТНИ У …

 

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: