fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Evidentno da je Milutin Milošević žrtva ratnog zločina

Inspektor u MUP-u Republike Srpske Simo Tuševljak izjavio je za Srnu da je evidentno da je komandir policijske stanice u Bratuncu Milutin Milošević žrtva ratnog zločina.

Zločini Nasera Orića
Zločini Nasera Orića

„Milošević je strijeljan iz vatrenog oružja, ali je uzrok smrti smrskana lobanja“, rekao je Tuševljak, ističući da se to može vidjeti i iz obdukcionog nalaza patologa Zorana Stankovića.

Tuševljak je naglasio da MUP Srpske sada raspolaže i sa nizom drugih dokaza u koje Stanković nije imao uvid, a koji govore o tome da je Milošević bio strijeljan, da mu je tijelo bilo u vodi i da postoje svjedoci koji su vidjeli da je mučen pored neke riječice.

„Veoma je jasno da je odbrana Nasera Orića na glavnom pretresu putem svjedoka pokušavala da dokaže da je Milošević ubijen u borbi, odnosno na transporteru, a upravo obdukcioni nalaz generala Stankovića govori o nečemu sasvim drugačijem, to jest, da je ubijen iz vatrenog oružja i da je uzrok njegove smrti smrskana lobanja“, pojasnio je Tuševljak za Srnu.

Tuševljak, koji se bavi istragom o ratnim zločinima nad Srbima, navodi da je pomenuti zaštićeni svjedok, osim predmeta protiv Nasera Orića, svjedočio u više drugih predmeta i u njegovim svjedočenjima se ne navode činjenice da je Milošević pokošen rafalom.

U intervjuu za „Politiku“, koji će u cjelosti biti objavljen sutra, Stanković, koji je svjedočio više od deset puta pred Haškim tribunalom, izjavio je da zaštićeni svjedok na suđenju Naseru Oriću pred Sudom BiH nije govorio istinu kada je svjedočio kako je ubijen komandir policijske stanice u Bratuncu Milutin Milošević.

Stanković je rekao da zaštićeni svjedok tvrdio da je Milošević presječen rafalom, što nije tačno.

On je naveo da je na drugima da analiziraju da li je to svjedok rekao namjerno ili slučajno, dodajući da je obdukcioni nalaz o tom slučaju dostavio ne samo BiH, već i Haškom tribunalu prije više od 10 do 15 godina.

„Radio sam obdukciju Miloševića, čije telo smo našli u Sandićima, nadomak Bratunca, pored neke vodenice u masovnoj grobnici sa još 14 do 15 tela“, rekao je Stanković.

On kaže da su na tijelu Miloševića, koji je bio u uniformi, našli ustrelnu ranu u leđa, pri čemu je projektil pištolja 7,65 milimetara završio u grudnom košu, kao i utisnuti prelom lobanje u lijevom slijepoočnom dijelu glave.

Stanković je pojasnio da to govori da je Milošević prvo bio ranjen i da je, dok je bio u nekom prinudnom položaju na zemlji, neko prišao i udario ga tupim predmetom.

„I sada, kada analiziramo ubistvo Miloševića, šta možemo da utvrdimo? Prvo da je ranjen iz pištolja, a pištolj u rukama su imali ljudi koji su rukovodili jedinicama“, rekao je Stanković.

On je naglasio da je ranjenom Miloševiću, koji je bio pod zaštitom svih konvencija, neko prišao, udario ga i razbio mu lobanju, zbog čega je i umro.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Suđenje Naseru Oriću: Posmrtni ostaci Milutina Miloševića bez ruku i nogu

Zašto kad kažeš „Srebrenica“, nikad ne kažeš „Bratunac …

Zločin bez kazne – stradanje Srba u srednjem Podrinju (VIDEO …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: