Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Dvije knjige o stradanju mostarskih Srba

Datum objave: utorak, 28 novembra, 2017
Veličina slova: A- A+

Zahvaljujući mostarskoj porodici Peško, ovih dana iz štampe su izašle dvije knjige “Stradanja mostarskih Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj 1941-1945” Milana Gulića i “Dva krsta i jedna krv” Vladimira Kecmanovića koje su do sada sabrale najtemeljitiji pregled stradanja Srba Mostara.

Na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske navodi se da se Gulić kroz jednu ozbiljnu istorijsku studiju, a Kecmanović kroz istoriografski esej, savršeno dopunjuju i čine jedan sveobuhvatan prikaz mučeničkog stradanja mostarskih Srba.

Milan Gulić diplomirao je 2008. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odjeljenje za istoriju, a doktorirao je 2012. godine na Univerzitetu u Beogradu. Objavio je više radova u naučnim časopisima i tematskim zbornicima. Radi u Institutu za savremenu istoriju u Beogradu.

Vladimir Kecmanović je jedan od srpskih pisaca mlađe generacije. Autor je romana: “Poslednja šansa”, “Sadržaj šupljine”, “Feliks”, “Top je bio vreo”, Osama…

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Stradanje Srba iz Zijemlje kod Mostara na Ilindan 1941 …

Stradanje porodice Mićević iz Mostara 1941.god. | Jadovno …

Sjećanje na veliko stradanje Srba u Hercegovini
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top