fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Dušan Buković: IZVESNI PASUSI O VELIKOHRVATSKOM DIKTATORU-HEGEMONISTI JOSIPU BROZU TITU

Velikohrvatski diktator-hegemonista Josip Broz “Tito” bio papin počasni kanonik


Beogradski list, „Borba“, od 30. juna 1971. godine doneo je čestitku papi Pavlu VI, koju je upitio piligrinski fratar, poklonik sv. Gospe Fatimske, Maleški vitez i njegov POČASNI KANONIK Josip Broz “Tito”, gde stoji:

“Čestitka predsednika Tita papi Pavlu“

Predsednik Republike Josip Broz Tito uputio je papi Pavlu VI sledeći telegram:
‘Godišnjica krunisanja Vaše Svetosti pruža mi prijatnu priliku da Vam uputim iskrene čestitke sa željama za dug život, dobro zdravlje i stalan uspjeh Vaših plemenitih nastojanja u korist pravde, napretka čovečanstva i očuvanja mira u svijetu’…“ (Vidi: Čestitka predsednika Tita papi Pavlu…, „BORBA“, Beograd, 30. jun 1971).

Polazeći od činjenice da je u švajcarskom listu, „Tages anziger“, koji stoji pod uticajem švajcarske masonske lože “ALPINA”, objavljena fotografija velikohrvatskog diktatora-hegemoniste u uniformi Malteškog viteza… (Vidi: „Tages anziger“, Zürich, Švajcarska od 30. marta 1971). Takođe, u hrvatskom listu, “Danica” i na portalu “Hrvatskog fokusa”, objavljeni su pasusi o “Titu”, gde doslovno, stoji:

“Već je bio u pripremi ‘Protokol o suradnji Beograda i Vatikana“, koji je i potpisan naredne godine, 1966. No, to je bio tek početak ‘uređenja odnosa Vatikan – Jugoslavija’. U ožujku 1971. Tito je pozvan u posjet papi Pavlu VI. koji mu je dodijelio povelju ‘Počasnog kanonika Zavoda sv. Jeronima’. Emigracija je bila zaprepaštena, više svećenici nego li obični vjernici. U ‘Hrvatskoj Državi’ Branka Jelića sam dao objaviti u broju od 8. 12. 1970. članak pod naslovom: „Hoće li kardinal Stepinac biti izbačen iz Katedrale“, uz citate oštrih protimbi pok. kardinala bilo kakvoj suradnji s komunističkim režimom (Vidi: Mirko Vidović, »Hrvatski fokus«, 26. 11. 2010 – pasus o Titu i papi Pavlu VI; Tito bio papin počasni kanonik, http://skk.srb/2017/03/10/tito-kanonik/…).

U ovom kontekstu ukazao bih na pasus iz mog članka o Krunoslavu Draganoviću, Brozovom i Pavelićevom emisaru u Vatikanu, gde između ostalog, stoji:

“Draganović je u svemoćnom Vatikanu učinio veliku uslugu Josipu Brozu Titu, reakcionarnom lakeju zapadno-evropskih i američkih obaveštajnih servisa, koji je krunisan u toku 1971. godine sa titulom “POČASNOG KANONIKA” – crkve sv. Jeronima u Rimu. Papa je Brozu dodelio i privilegije, koje je imao i austrijski Car nad Hrvatima…” (Vidi: Katolička crkva u Jugoslaviji, Hrvatski tjednik “Danica”, od 29 rujna/septembra 1971, Chicago, Illinois; Isto: Ante Jerić, “Svića”, broj 135, Dalmatian publishing company, New York, 1971; Tito bio papin počasni kanonik, http://skk.srb/2017/03/10/tito-kanonik/…). ).

Dušan Buković

Izvor: VIDOVDAN

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: