fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Душан Буковић: ИЗВЕСНИ ПАСУСИ О ВЕЛИКОХРВАТСКОМ ДИКТАТОРУ-ХЕГЕМОНИСТИ ЈОСИПУ БРОЗУ ТИТУ

Великохрватски диктатор-хегемониста Јосип Броз “Тито” био папин почасни каноник


Београдски лист, „Борба“, од 30. јуна 1971. године донео је честитку папи Павлу VI, коју је упитио пилигрински фратар, поклоник св. Госпе Фатимске, Малешки витез и његов ПОЧАСНИ КАНОНИК Јосип Броз “Тито”, где стоји:

“Честитка председника Тита папи Павлу“

Председник Републике Јосип Броз Тито упутио је папи Павлу VI следећи телеграм:
‘Годишњица крунисања Ваше Светости пружа ми пријатну прилику да Вам упутим искрене честитке са жељама за дуг живот, добро здравље и сталан успјех Ваших племенитих настојања у корист правде, напретка човечанства и очувања мира у свијету’…“ (Види: Честитка председника Тита папи Павлу…, „БОРБА“, Београд, 30. јун 1971).

Полазећи од чињенице да је у швајцарском листу, „Tages anziger“, који стоји под утицајем швајцарске масонске ложе “АЛПИНА”, објављена фотографија великохрватског диктатора-хегемонисте у униформи Малтешког витеза… (Види: „Tages anziger“, Zürich, Швајцарска од 30. марта 1971). Такође, у хрватском листу, “Даница” и на порталу “Хрватског фокуса”, објављени су пасуси о “Титу”, где дословно, стоји:

“Већ је био у припреми ‘Протокол о сурадњи Београда и Ватикана“, који је и потписан наредне године, 1966. Но, то је био тек почетак ‘уређења односа Ватикан – Југославија’. У ожујку 1971. Тито је позван у посјет папи Павлу VI. који му је додијелио повељу ‘Почасног каноника Завода св. Јеронима’. Емиграција је била запрепаштена, више свећеници него ли обични вјерници. У ‘Хрватској Држави’ Бранка Јелића сам дао објавити у броју од 8. 12. 1970. чланак под насловом: „Хоће ли кардинал Степинац бити избачен из Катедрале“, уз цитате оштрих протимби пок. кардинала било каквој сурадњи с комунистичким режимом (Види: Мирко Видовић, »Хрватски фокус«, 26. 11. 2010 – пасус о Титу и папи Павлу VI; Тито био папин почасни каноник, http://скк.срб/2017/03/10/tito-kanonik/…).

У овом контексту указао бих на пасус из мог чланка о Крунославу Драгановићу, Брозовом и Павелићевом емисару у Ватикану, где између осталог, стоји:

“Драгановић је у свемоћном Ватикану учинио велику услугу Јосипу Брозу Титу, реакционарном лакеју западно-европских и америчких обавештајних сервиса, који је крунисан у току 1971. године са титулом “ПОЧАСНОГ КАНОНИКА” – цркве св. Јеронима у Риму. Папа је Брозу доделио и привилегије, које је имао и аустријски Цар над Хрватима…” (Види: Католичка црква у Југославији, Хрватски тједник “Даница”, од 29 рујна/септембра 1971, Chicago, Illinois; Исто: Анте Јерић, “Свића”, број 135, Dalmatian publishing company, New York, 1971; Тито био папин почасни каноник, http://скк.срб/2017/03/10/tito-kanonik/…). ).

Душан Буковић

Извор: ВИДОВДАН

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: