Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

ЈАДОВНИЧАНИ ПОРУЧУЈУ:

Тече 80-та година од почетка Покоља, геноцида почињеног над српским народом од стране НДХ. Осамдесет година од трагедије на Велебиту, личком пољу, острву Пагу.

 

Докле

Датум објаве: понедељак, 26 новембра, 2012
Објављено у Ратко Дмитровић
Величина слова: A- A+

Лаже свако ко каже да се злочин не исплати; велике силе проводиле су константно кроз векове геноцид и етничка чишћења, градиле на томе утицаj, проширивале моћ, увећавале богатства, и дебело им се исплатило. Милиони људских тела уграђени су у темеље велелепних двораца и палата некада силних империjа, данас утицаjних држава. 

Ратко Дмитровић

Такозвани мали народи, коjи су под заштитом ових великих, могу такође ( у своjоj категориjи) да чине шта хоће и никада никоме неће одговарати. Њима jе наношење зла, убиjање, паљење, пљачка, етничко чишћење… дозвољено.

Хрватска jе протерала 450.000 Срба, наjпре 1990/91. године, из Загреба, Задра, Осиjека, Сплита, Сиска, Вуковара, Карловца а онда 1995. године етнички очистила и спалила Краjину. Уместо да за то буде кажњена, Хрватска jе награђена. Богато, изнад сваког очекивања, изнад маште. Зло се исплатило.

Шиптари убиjаjу Србе на Косову и Метохиjи последњих 200 година, систематски, упорно, без боjазни, под заштитом Турске, Аустриjе, Немачке, Комунистичке партиjе Југославиjе, Америке… и награђени су за ту работу. Исплатило им се зло.

Срби као мали народ нису и, плашим се, никада неће научити основну лекциjу из политике коjа гласи: “Према jачима онако како мораш, према равноправнима онако како они према теби а према слабиjима онако како теби користи”. Захваљуjући само и jедино неспособности српских политичара таj народ jе данас у гороj позициjи него Немци после Другог светског рата.

Србиjа ниjе држава; Србиjу нико не цени, не уважава, не поштуjе. Србиjа jе географски поjам, аморфна маса, над Србиjом су окончани сви експерименти и сви редом су успели. Данашњи Срби се стиде што су Срби; Србиjа љуби руку коjа jе убиjа и понижава, чак и онда када jе та рука слабашна, бескрвна, неjака; за сваки уступак Србиjа уместо награде добиjа нове ултиматуме и казне.

Хрватска jе већ 20-ак година под апсолутном заштитом Немачке и Америке. На страну у овоj причи зашто jе то тако, али jе тако. Американци су осмислили “Олуjу” и гурнули Хрвтску да jе проведе. Први удар у “Олуjи” ниjе био хрватски већ амерички; уочи општег напада, авиони НАТО, са америчким пилотима и под америчком командом, уништили су све кључне центре комуникациjе Воjске Републике Српске Краjине.

Па ко jе онда могао и да сања да ће Америка дозволити пресуду Хашког терибунала коjом се “Олуjа” квалификуjе као злочиначки подухват. Таj суд jе основан само са циљем да антисрпску позициjу блока Бон-Лондон-Вашингтон умота у газу тзв. међународног права.

И поред свега овога нико Београд ниjе приморавао да се ево већ 12 година према Хрватскоj понаша као умно поремећено дете; да Хрватскоj дозвољава и даjе све а да заузврат ништа не тражи. Ко спречава српске председнике и премиjере да већ 12 година не проговоре jедну службену реч о данашњем положаjу Срба у Хрватскоj, о протеранима, њиховим правима на одузету имовину? И шта лично добиjаjу (Србиjа не добиjа ништа) за то ћутање?

Онога дана кад су Шиптари прогласили независност Косова српски властодршци морали су- понављам, морали су- да донесу резолуциjу у коjоj се каже да jе териториj Косова и Метохиjе “привремено окупиран”. Нико их, чврсто веруjем и знам, у томе ниjе спречавао. Због чега нису донели такву резолуциjу?

Након ослобађаjуће пресуде за Готовину и Маркача Србиjа jе требало да прекине све везе са Хашким трибуналом и наложи њиховоj канцелариjи у Србиjи да се исели из земље у року 24 сата. Не, Србиjа jе таj однос свела на “технички ниво”. Значи… ништа, наставак сарадње. Прогутаj шта се не гута и тераj даље. Докле?

Где jе последња линиjа коjу власт у Београду неће прећи? Има ли понижења на коjе српски режими неће пристати. Има ли иког у тоj жалосноj српскоj кући, у центру Београда, ко зна да се у државничким пословима никада не даjе нешто за ништа. Заиста, докле овако.

Извор: Vesti online

Везане вијести: Ратко Дмитровић 

Напомена редакције портала Јадовно.срб.: Овај прилог је први пут објављен на нашем порталу 26. новембра 2012. године.
Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top