fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Додијељени кључеви 10 станова

Помоћник министра за борачко-инвалидску заштиту Републике Српске Душко Милуновић и начелник општине Власеница Драгослав Тодоровић данас су у овом мјесту породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима уручили кључеве 10 станова.

Помоћник министра за борачко-инвалидску заштиту Републике Српске Душко Милуновић и начелник општине Власеница Драгослав Тодоровић данас су у Власеници породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима уручили кључеве 10 станова.

Влада Републике Српске издвојила је за изградњу станова 340.000 КМ, а општина Власеница 30.000 КМ.

Милуновић је рекао новинарима да је у Републици Српској при крају програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

„Сигурно је да у Српској и даље постоје лица из ових категорија која се нису благовремено пријавила на листе за стамбено збрињавање. Влада намјерава да након доношења нове уредбе о стамбеном збрињавању поново отвори конкурс, највјероватније већ наредне године, да би видјели колики је укупан број таквих лица, након чега би програм био настављен“, рекао је Милуновић.

Он је навео да је, према важећим листама у Српској, остало незбринуто 606 лица, од чега 439 за стамбене јединице, а остали за неповратна новчана средства.

„Већ је изграђено 139 стамбених јединица. У току је поступак за добијање употребне дозволе, па ће се већ у понедјељак приступити додјели стамбених једница у Требињу, а потом и у осталим срединама“, рекао је Милуновић.

Тодоровић је навео да је кључеве добило девет породица погинулих бораца и један ратни војни инвалид, додајући да је у овом пројекту општина Власеница била суинвеститор у изградњи гарсоњере.

„Ми смо надоградњом два стамбена објекта успјели да изградимо 12 станова, а за 10 смо данас уручили кључеве. Овом подјелом, општина Власеница је, уз подршку Владе Српске и ресорног министарства, успјела да стамбено збрине све породице погинулих бораца на својој територији и готово све ратне војне инвалиде“, рекао је Тодоровић.

Програмом стамбеног збрињавања, који је донијела Влада Српске, у општини Власеница је од 2008. године збринуто 98 корисника, од чега 49 стамбеним јединицама, а остали додјелом неповратних новчаних средстава.

Помоћник министра за борачко-инвалидску заштиту Републике Српске Душко Милуновић и начелник општине Власеница Драгослав Тодоровић данас су у Власеници породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима уручили кључеве 10 станова.
Власеница – станови

Извор: srna

Везане вијести:

Уручене медаље за 46 погинулих бораца

ПОМЕН ЈУНАЦИМА РОГОСИЈЕ

Савановић: Станови за породице погинулих и борца Божу Додера

Фоча – Станови за 10, а новчана помоћ за 19 борачких породица

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: