Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Demokratski savez Srba: ‘Vučićeva posjeta Hrvatskoj je promovisanje pojedinaca’

Također su izrazili veliko razočarenje i nezadovoljstvo zbog ignorisanja zamjenika sisačko-moslavačkog župana Dušana Bjelajca, koji je izuzet iz Vučićeva protokola prilikom obilaska Sisačko-moslavačke županije

Foto: Denis Lovrović
Foto: Denis Lovrović

Zagreb: Iz Demokratskog saveza Srba ocijenili su u ponedjeljak da je posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj promovisanje pojedinaca i neće imati nikakvog većeg značenja za srpski narod u Hrvatskoj.

Također su izrazili veliko razočarenje i nezadovoljstvo zbog ignorisanja zamjenika sisačko-moslavačkog župana Dušana Bjelajca, koji je izuzet iz Vučićeva protokola prilikom obilaska Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednik Vučić u svojem protokolu, naime, ima planiran obilazak područja Sisačko-moslavačke županije i povratničke opštine Gvozda te mjesta Vrginmosta. Legitimno i legalno izabrani predstavnik Srba s tog područja je zamjenik župana Bjelajac. Iako je DSS prije nekoliko dana o tome pisao i na to upozorio kabinet predsjednika Vučića – odgovora nema.

»Žao nam je što se ignoriše volja naroda Banije i dijela Korduna te se čovjek kojeg je narod neposrednim biranjem izabrao za svog predstavnika izuzima iz protokola posjeta«, ističu u saopštenju.

Također ističu da je zamjenik župana »najviša izvršna pozicija« srpske nacionalne manjine na području neke županije, a Dušan Bjelajac uvaženi građanin i stručnjak.

»Osim ignorisanja srpskog zamjenika župana područja Banije i dijela Korduna, niko iz DSS-a nije dobio poziv na sastanak s predsjednikom Vučićem koji će se održati u ambasadi Srbije u Zagrebu. DSS ima politički legitimitet jer je na prošlim lokalnim izborima osvojio pozicije dva zamjenika župana, zamjenika gradonačelnika Vukovara, zamjenika načelnika i 15 poslaničkih mandata od Benkovca, Gračaca, Ogulina, Vojnića, Krnjaka, Dvora, Donjih Kukuruzara i Okučana do Vukovara.

Zbog svega navedenoga, DSS smatra da navedeni posjet neće imati nikakvog većeg značenja za srpski narod u Hrvatskoj, osim u promociji pojedinaca«, stoji u saopštenju Glavnog savjeta DSS-a.

(HINA)

Izvor: novilist.hr

Vezane vijesti:

Ljubojević: Izaslanik Božović se samo postavio zaštitnički u …

Pokrećemo srpski kulturni centar u Zagrebu | Jadovno 1941.

‘Vučiću smo poručili da prava Srba u Hrvatskoj štiti Ivan …

Šef DSS-a Jovica Radmanović: ‘Pupovac Srbe predstavlja …

Švorinić: I u Evropi ima fašista ali ozbiljne stranke s …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: