Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Dejan Mikavica: Tamo gde su, u Muzeju žrtava genocida (kakve li ironije!) stali mišine i nikodijevići, nastaviće, po svemu sudeći ristići i njihove pristalice i istomišljenici

Datum objave: subota, 15 maja, 2021
Veličina slova: A- A+
Pseudonaučna i autošovinistia tumačenja takozvanih mitova i zabluda iz srpske istorije često su samo bizaran, prepoznatljiv i u krajnjoj liniji, zlonameran pokušaj pojedinih srpskih istoričara da daju svoj nesebičan doprinos rušenju nacionalne i istorijske svesti srpskog naroda.
Prof. dr: Dejan Mikavica

Sve ili skoro sve što čini suštinu i smisao nacionalnog samopoštovanja i nacionalnog dostojanstva, našeg duhovnog i državotvornog opredeljenja izlaže se beskrupuloznom preispitivanju, reviziji i nipodaštavanju i to uvek u duhu komunistčko-ustaške odnosno levičarsko-krotofilske ideologije.

Nastoje se po svaku cenu i na svaki način obesmisliti sve etičke vrednosti srpskog društva, njegova istorijska slava i veličina, počevši od srednjeg veka, preko perioda turske vladavine srpskim zemljama, sve do obnove novovekovne srpske državnosti.

Umesto da pišu objektivno i naučno istoriju svog naroda, ovi, za čudo uvaženi istoriopisci, pišu i prepričavaju istoriju u kojoj se, na isti način kao što je to činio Franjo Tuđman u Bespućima povijesne zbiljnisti, brojevi stradalih Srba u Endehaziji, minimiziraju.

Na ovaj način se zapravo čini krupan iskorak ( i to sa srpske strane !) ka potvrđivanju svega onog što je u navedenoj knjizi nazivano ,,Mitom o Jasenovcu”…

Tamo gde su, u Muzeju žrtava genocida (kakve li ironije!) stali mišine i nikodijevići, nastaviće, po svemu sudeći ristići i njihove pristalice i istomišljenici.

O tome, na svoj način, govori i ovaj tekst koji delim: Ristić: Relativizuje se Jasenovac, strančarenje i politiku ostaviti po strani

Izvor: Fejsbuk stranica Dejan Mikavica


Od istog autora:

Dejan Mikavica: Besprizorno istoriopisanje neodgovornih …

Dejan Mikavica: Odgovor Dušanu Kovačeviću | Jadovno 1941.

Prof. dr Mikavica: Svi koji pokušavaju da odbrane istorijsku istinu o srpskom stradanju u dva svetska rata i posle njih, posebno ako su u pitanju obrazovane i moralno čiste ličnosti, u medijima su skrajnuti ili ismejani i poniženi

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top