fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

CIA: Tito nije bio ni Jugosloven, ni Hrvat?!

Pravo poreklo Josipa Broza Tita večita je misterija i na tu temu smo imali prilike da čujemo više „teorija zavere“. Agenti CIA izneli su novu tvrdnju, a ona glasi da je on bio Rus ili Poljak.

Josip Broz Tito

Oduvek smo slušali o raznim teorijama zavere kako Tito nije bio Tito jer je on poginuo mnogo ranije i da ga je zamenio ruski tajni agent! Ipak, tačku na tu priču mogla bi da stavi CIA. Naime na sajtu Centralne obaveštajne agencije objavljeni su nalazi fonetske analize u kojima se tvrdi da „sin naših naroda i narodnosti“ nije bio Jugosloven!

„Druže Tito mi ti se kunemo“ glasila je jedna od čuvenih parola na prostorima Jugoslavije, a da su se Jugosloveni kleli pogrešnoj osobi tvrdi i CIA, tačnije to kazuju rezultati fonetske analize koju su obaveštajci ove agencije radili, bazirajući se na akcentovanju reči koje je Josip Broz Tito izgovarao!

CIA

Fonetska analiza jezika kojim je govorio, pokazala je da Josip Broz Tito nije bio jugoslovenskog porekla. U dokumentu, sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, konstatuje se da je Tito govorio srpskohrvatski, koji mu je „navodno“ maternji, ali sa „stranim akcentom“.

U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti maternji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

Josip_Broz_Tito_0006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Samoglasnik „i“ isto se izgovara posle mekih i tvrdih suglasnika u srpskohrvatskom jeziku. Na drugoj strani oni čiji je maternji jezik ruski ili poljski verovatno bi obe reči izgovarali sa umekšanim „n“. To je upravo Titov izgovor srpskohrvatskog jezika i on se najbolje opisuje kao strani akcenat“, navodi se u analizi.

Autori dokumenta kažu da bi bilo logično pretpostaviti da je kontroverzni Tito Rus ili Poljak, ali naglašavaju da se njegov identitet samo može pretpostaviti, kao i da sigurno nema „jugoslovensko poreklo“.

Oni konstatuju da upravo Titovo nejugoslovensko poreklo može da objasni njegovu nepristrasnost i dosledno tome „uspeh“ u razrešavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji.

 

Izvor: Radio Televizija BN

 

Vezane vijesti:

Tito poklanjao Kosmet Albancima još 1946. godine

Tito: Raspad će početi na Kosovu i u Hrvatskoj

Tito nadmudrio i Čerčila

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: