fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Bokan o Margetićevom video klipu o vezama Britanaca i ustaša!

DOMAGOJ MARGETIĆ O BRITANSKIM VEZAMA PAVELIĆA I STEPINCA, A KROZ (NIKAD OBJAVLjENE) MEMOARE DINKA ŠAKIĆA (pod radnim naslovom: ”S poglavnikom u Alpama tijekom 1946. godine”), POSLEDNjEG UPRAVNIKA JASENOVAČKOG LOGORA SMRTI (sa kojim je Domagoj svojevremeno – krajem 2002. godine – delio ćeliju u zatvorskoj bolnici u Zagrebu).

To da su Britanci u svojim rukama (kandžama, kako god) držali sve konce međunarodnih događanja (nasuprot Sovjetima) tokom polovine dvadesetog veka, to postaje sve jasnije i onima koji u to do skoro nisu mogli da poveruju.

O tome govori i pokojna Smilja Avramov, mnogo ozbiljniji svedok od Margetića (da je videla dokument u britanskim arhivama koji potvrđuje kako je Pavelić bio britanski agent), tako da ovde nećemo čuti ništa potpuno novo, ali dobijamo još jednu potvrdu o ovako neočekivanoj podršci zvaničnog Londona Paveliću, Stepincu, pa i Maksu Luburiću (i ko zna sve kome još)…

I kad sve ovo vidimo i čujemo, moramo da se konačno uozbiljimo i počnemo i mi da delujemo kreativnije i efikasnije, pre svega kada je reč o našem samoorganizovanju i međusobnom umrežavanju (srpsko-srpskim integracijama).

Drugi rade svoje, ali mi, nažalost, ne radimo ono što je do nas. Pre svega, nikako da počnemo da se bavimo sobom i svojim još nerealizovanim talentima, planovima i akcijama.

Ovde je boravio luciferijanski, čovekoliki demon, podržan od svih sila podnebesja te krvave i mračne epohe. Đavolski ”poglavnik” Hrvata od pre sedamdesetak godina, Ante Pavelić.

O Domagoju i njegovom velikom preokretu: ”Domagoj Margetić (Zagreb, SFRJ, 9. januar 1974) hrvatski je novinar-istraživač i bivši političar… Domagoj Margetić karijeru je započeo početkom 1990-ih kao vođa stranke „Hrvatske mladeži“ sa kojom na lokalnim izborima nije ostvario značajniji uspeh. Nakon toga se učlanio u HDZ, gde je postao predsednik omladine… Godine 1996. se razilazi sa Franjom Tuđmanom, te biva izbačen iz stranke, nakon čega počinje njegova karijera istraživačkog novinara…”

Nisam sklon ovakvim pojednostavljivanjima sa naizgled bizarnim zaključcima, ali, evo, pomalo i toga u mom trezvenošću naoružanom fejsbuk Dnevniku/Noćniku…

Treba biti oprezan, ali imati i osećaj za sve ono što je vrilo pod vrhom ledenog brega, tamo gde je malo šta vidljivo ”neposvećenom oku”. Eto i malo one teško shvatljive & prihvatljive arome tajnih dimenzija onog što pomislismo da ”znamo” i da smo kao ”razumeli”. A nismo. Ni izdaleka!

Autor: DRAGOSLAV BOKAN

Izvor:PATRIOT.RS

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: