fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Бокан о Маргетићевом видео клипу о везама Британаца и усташа!

ДОМАГОЈ МАРГЕТИЋ О БРИТАНСКИМ ВЕЗАМА ПАВЕЛИЋА И СТЕПИНЦА, А КРОЗ (НИКАД ОБЈАВЉЕНЕ) МЕМОАРЕ ДИНКА ШАКИЋА (под радним насловом: ”С поглавником у Алпама тијеком 1946. године”), ПОСЛЕДЊЕГ УПРАВНИКА ЈАСЕНОВАЧКОГ ЛОГОРА СМРТИ (са којим је Домагој својевремено – крајем 2002. године – делио ћелију у затворској болници у Загребу).

То да су Британци у својим рукама (канџама, како год) држали све конце међународних догађања (насупрот Совјетима) током половине двадесетог века, то постаје све јасније и онима који у то до скоро нису могли да поверују.

О томе говори и покојна Смиља Аврамов, много озбиљнији сведок од Маргетића (да је видела документ у британским архивама који потврђује како је Павелић био британски агент), тако да овде нећемо чути ништа потпуно ново, али добијамо још једну потврду о овако неочекиваној подршци званичног Лондона Павелићу, Степинцу, па и Максу Лубурићу (и ко зна све коме још)…

И кад све ово видимо и чујемо, морамо да се коначно уозбиљимо и почнемо и ми да делујемо креативније и ефикасније, пре свега када је реч о нашем самоорганизовању и међусобном умрежавању (српско-српским интеграцијама).

Други раде своје, али ми, нажалост, не радимо оно што је до нас. Пре свега, никако да почнемо да се бавимо собом и својим још нереализованим талентима, плановима и акцијама.

Овде је боравио луциферијански, човеколики демон, подржан од свих сила поднебесја те крваве и мрачне епохе. Ђаволски ”поглавник” Хрвата од пре седамдесетак година, Анте Павелић.

О Домагоју и његовом великом преокрету: ”Domagoj Margetić (Zagreb, SFRJ, 9. januar 1974) hrvatski je novinar-istraživač i bivši političar… Domagoj Margetić karijeru je započeo početkom 1990-ih kao vođa stranke „Hrvatske mladeži“ sa kojom na lokalnim izborima nije ostvario značajniji uspeh. Nakon toga se učlanio u HDZ, gde je postao predsednik omladine… Godine 1996. se razilazi sa Franjom Tuđmanom, te biva izbačen iz stranke, nakon čega počinje njegova karijera istraživačkog novinara…”

Нисам склон оваквим поједностављивањима са наизглед бизарним закључцима, али, ево, помало и тога у мом трезвеношћу наоружаном фејсбук Дневнику/Ноћнику…

Треба бити опрезан, али имати и осећај за све оно што је врило под врхом леденог брега, тамо где је мало шта видљиво ”непосвећеном оку”. Ето и мало оне тешко схватљиве & прихватљиве ароме тајних димензија оног што помислисмо да ”знамо” и да смо као ”разумели”. А нисмо. Ни издалека!

Аутор: ДРАГОСЛАВ БОКАН

Извор:ПАТРИОТ.РС

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: