Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Bilo, ne ponovilo se: Čuvajmo se, hrvatsko ustaštvo se povampirilo

Stravične scene iz Jasenovca, gde je živote izgubilo 74.762 dece mlađe od 14 godina
Stravične scene iz Jasenovca, gde je
živote izgubilo 74.762 dece mlađe od
14 godina

Dolaskom nove vlasti na čelo Hrvatske, odnosi te zemlje i Srbije osvedočeno su postali nikad gori. Tačnije, nikad gori u mirnodopskim uslovima – bili su ispod svakog civilizacijskog nivoa dok su se u Drugom svetskom ratu Hrvati dičili svojim Jasenovcem i klanjima Srba, Jevreja i Roma, kao i u poslednjoj deceniji prošlog veka, kada su uz pomoć Zapada gotovo ponovili iste zločine i, što je možda i neverovatnije, uz pomoć “demokratskih” režima NATO zemalja dobili gotovo čistu nacionalnu državu. Sada se, uz novu vlast u Hrvatskoj, uz ustaške pokliče “Za dom spremni” koji se godinama ore na sportskim i nekim muzičkim manifestacijama, uz razbijanje tabli s ćiriličnim pismom, svet suočava sa povampirenjem ustaštva, čega svi moramo da se čuvamo i ne smemo da zaboravimo šta su Hrvati radili na ovim prostorima.

Daleko od toga da postoje naročito nevini u ratovanju i da Srbi nisu činili zločine tokom ratnih sukoba, nažalost – u svakom ratu na ovom svetu u ratnicima je na videlo izlazilo i ono najgore u njima – ali organizovani državni teror nad ljudima i pre svega decom, kakav su Hrvati sprovodili, to je nezabeleženo u istoriji ovog podneblja, ali i šire.

Zbog toga su i ljudi iz fondacije “Prijatelj božji”, koju je osnovao Marko Sandalj, napravili film “Irodovi sinovi”, koji je dokumentarno-analitička priča o genocidu nad srpskim narodom u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, koji je kroz minule decenije prikrivan, izlagan političkom embargu, zabranama i cenzuri. Nigde u svetu nije zabeležen ni jedan primer postojanja logora smrti za decu osim u NDH. Zato film posebnu pažnju obraća stradanju dece, baveći se uzrocima ovog svirepog zločina, otkrivajući istovremeno njegovu dubinu, ulogu rimokatoličke crkve, ali i onoga ko je decenijama bio čuvar ove strašne tajne i kraških jama.

Fondacija “Prijatelj božji” radi uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. G. Irineja.

Izvor: Vesti online

 

Vezane vijesti:

VIDEO – Logori za decu u NDH

VIDEO: Pogledajte film „Irodovi sinovi“ | Jadovno 1941.

Zločinačka svojstva ustaške NDH

Štokholm: Film RTRS „Bila sam mala“ na manifestaciji „Dan sjećanja“

Šta je danas Jasenovac Hrvatima? (VIDEO)

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: