fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

„Bežite iz Hrvatske, zar da vas šalju na rusku granicu“?

Hrvatski ratni veteran Vesna Grgić pozvala je mlade Hrvate da izbegnu služenje vojnog roka i da, ako nemaju drugog izlaza, napuste zemlju.

Vojska Hrvatske (Foto: Arhiva)
Vojska Hrvatske (Foto: Arhiva)
Foto: wikipedia.org/Suradnik13

Idite u Irsku (a mogli bi i u Honduras)…

„Uložite prigovor savesti, pronađite negde potvrdu da imate slabu krv kao naš premijer Andrej Plenković (izbegao služenje vojske), ili da imate loš vid kao naš predsednik Sabora Božo Petrov (takođe nije služio vojsku)“, poručuje Grgićeva mladim Hrvatima.

Ona im savetuje da se odsele u neku pristojno uređenu zemlju, na primer u Irsku, ili da učine bilo šta, samo da ne uzimaju oružje u ruke, „i to ni od koga i ni u čije ime“.

„Pogotovo ne u ime podrške sveopštoj histeriji novonastalog domoljublja. Domoljublje se nosi u srcu. Ne na ramenu“, navodi Grgićeva.

Ona ističe da je veteran, kako navodi „domovinskog rata“, i da sa gnušanjem posmatra perfidnu politiku rukovodstva u Hrvatskoj, koja sve glasnije priziva i opravdava nove žrtve u nekom fantomskom budućem odbrambenom ratu.

Grgićeva navodi da premijer Plenković zanemaruje činjenicu da su mladi u Hrvatskoj „zaslužili mir, život bez mržnje, bez straha, bez oružja, život bez obaveze otplate dugova i odgovornosti za propuste generacija onih koji se poslednjih godina smenjuju na vladajućim pozicijama“.

Ne budite topovsko meso…

„Od mladih ljudi bi nakon samo nekoliko dana vojnog roka, stvorili doživotne vojne obveznike koji bi činili ništa drugo do ogromni, neuki i neopremljeni rezervni sastav i bili nečije topovsko meso“, upozorava Grgićeva i dodaje:

„Nije pitanje hoće li doći do vojnog konflikta u svetu, već kada. Zar tako nepripremljenu mladost slati na rusku granicu ili na jugoistočnu granicu jer se očekuju nove komplikacije sa Bliskog istoka“?

Izvor: Vesti online

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: