fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Bastašić: Potomci žrtava nikad neće biti neprijatelji Srpske

Predsjednik Udruženja „Jadovno 1941.“ iz Banjaluke Dušan Bastašić rekao je da članovima udruženja potomaka nikada nije padalo na pamet da se bave istorijskom naukom, ali da, ipak, imaju pravo da reaguju na djelatnosti pojedinaca i organizacija, kao i na procese za koje procijene da ugrožavaju dostojanstvo žrtava i njihovih potomaka.

Dr Dušan J. Bastašić
Dr Dušan J. Bastašić

On u pisanoj izjavi Srni poručuje da udruženja potomaka i poštovalaca žrtava, vršeći plemenitu misiju, nisu i nikada neće svojim aktivnostima biti u funkciji neprijatelja Republike Srpske.

Bastašić navodi da su Udruženje „Jadovno 1941.“ i on proglašeni amaterima i potpuno nekompetentnim, te da nema razloga da dio stručne javnosti pokazuje aroganciju prema udruženju potomaka.

On poručuje da je kovanica iz prošlog sistema „Pustite istoriju istoričarima“ koštala Srbe mnogo i dovela do vrhunca kulturu zaborava na naše žrtve.

„Nikada nama, članovima udruženja potomaka nije padalo na pamet da se bavimo istorijskom naukom. Ipak, svako od nas ima svoju ličnu istoriju, istoriju porodice, kraja iz koga potiče, saznanja usvojena tokom odrastanja i neotuđivo pravo da tu svoju baštinu koristi u interpretaciji današnjice i kreiranja sigurnije sutrašnjice“, naglašava Bastašić.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

Dušan Bastašić: Ne postoji holokaust nad Srbima | Jadovno …

Kukati na tuđem grobu niti je pristojno, niti u tu žalost ko veruje

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: