fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Bastašić: Breme dramatičnog porodičnog iskustva nije lako ni za potomke žrtava Pokolja ni za potomke dželata

U petak 05. februara 2021. na RTS – Radio Beograd 1, gost emisije „U središtu pažnje“,  bio je Dušan Bastašić, predsednik udruženja „Jadovno 1941.“ iz Banjaluke. Udruženje okuplja potomke i poštovaoce žrtava kompleksa logora smrti NDH, Gospić – Jadovno – Pag.

Dr Dušan J. Bastašić fotografija: Frontal.SRB/DHS
Dr Dušan J. Bastašić; FOTO: Frontal.SRB

Film „Dara iz Jasenovca“ reditelja Predraga Antonijevića, srpski kandidat za nagradu „Oskar“, premijerno je prikazan u bioskopima nekoliko američkih država.

Distribuciji su prethodile brojne polemike, sporna ocena magazina „Varajeti“ da je reč o srpskoj propagandi, reagovanja domaćih zvaničnika i rat na društvenim mrežama između srpskih i hrvatskih korisnika.

Kako je i zašto srpski film toliko uzburkao duhove? Kako je moguće da istina o događajima od pre osam decenija, ispričana filmskim jezikom, ni danas ne može da se prihvati?

To su bila neka od pitanja za gosta emisije „U središtu pažnje“ , Dušana Bastašića, predsednika udruženja „Jadovno 1941.“ iz Banjaluke.

Bastašić je izjavio da nije lako potomcima žrtava Pokolja ali i potomcima dželata, nositi se sa bremenom dramatičnog porodičnog iskustva

Audio snimak emisije možete slušati ovdje:

Intervju počinje u 18:40 minuti emisije

Udruženje okuplja potomke i poštovaoce žrtava kompleksa ustaških logora Jadovno. Osnovano je sa ciljem da se žrtve i zločini sačuvaju od zaborava.

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: