fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Banjac položio vijenac na platou Spomen-područja Donja Gradina

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac položio je danas vijenac na platou Spomen područja Donja Gradina, odajući poštu nevino stradalim žrtvama ustaškog genocida u zloglasnom koncentracionom logoru Jasenovac.
Poslanik u Narodnoj skupštini RS Darko Banjac

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac položio je danas, povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, vijenac na platou Spomen-područja Donja Gradina, odajući poštu nevino stradalim žrtvama ustaškog genocida u zloglasnom koncentracionom logoru Jasenovac.

„Srpski narod je drugi po stradanju u konc-logorima u Drugom svjetskom ratu, a samo u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac umoreno je na različite načine više od 500.000 Srba, odnosno 700.000 nevinih žrtava srpske, romske i jevrejske nacionalnosti“, rekao je Banjac novinarima.

On je istakao i činjenicu da je u ustaškom logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata stradao veliki broj djece, te da su zločinci koristili specifično oružje „srbosjek“, kojim su ubijali žrtve.

„Jasenovca, Donje Gradine i nevinih žrtava trebalo bi da se sjetimo svakog dana, da našu djecu, mlade generacije od Trebinja do Novog Grada, kao i one Srbe koji žive van Srpske, učimo o stradanju srpskog naroda, te pamtimo zločine i zločince kojima se znaju imena i prezimena“, poručio je Banjac.

On je dodao da su Srbi narod koji zna da prašta, ali da ne smije zaboraviti zločince i nevine žrtve.

„Donja Gradina je mjesto koje nas podsjeća na prošlost, mjesto na kojem moramo mladim pokoljenjima prenositi istinu“, istakao je Banjac.

Na osnovu rezolucije Generalne skupštine UN iz 2005. godine, danas se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

U Banjaluci obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta

 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: