fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Alija Izetbegović posijao vječnu mržnju

Ekspert za pitanja terorizma Dževad Galijašević smatra da je najvažniji element nasljeđa Alije Izetbegovića vječna mržnja, koju je posijao prema svemu što je drugačije, te da opasnosti ima dok god postoji problem hrišćanske većine u BiH i rat koji nikada nije prekinut sa hrišćanima.

Alija Izetbegović sa mudžahedinima

Galijašević tvrdi da je Izetbegović bio korumpirani fundamentalista i zločinac kojeg nije zanimala, sudbina naroda – muslimanskog, srpskog i hrvatskog, te da je očigledna njegova u razbijanju Jugoslavije.

„Ubijao je i pljačkao u ime islama, baš kako je najavio u svojoj (anti) islamskoj deklaraciji. On je predsjednik Predsjedništva BiH za čijeg mandata je ubijeno sto hiljada ljudi, sa svoga ognjišta protjerano više od dva miliona građana, srušeno hiljadu džamija i isto toliko crkava i na kraju podijeljena i zemlja i narodi“, rekao je Galijašević za „Pečat“.

Galijašević ističe da je Haški tribunal, koji je politički sud, odlično upoznat sa tim činjenicama, ali da je njegova uloga da intervenciju NATO na Balkanu, koja nije imala podršku Savjeta bezbjednosti UN, prikaže kao neophodnu, a Srbiju i srpski narod predstavi kao jedine krivce za rat i najveće zločince na planeti.

„Zato su Srbi u Hrvatskoj bili žrtve novog ustaškog genocida, Srbi sa Kosova su sad ugrožena manjina, Kosovo je postalo država, na udaru je Republika Srpska i njeno rukovodstvo i zato će, prije ili kasnije, doći na red Sandžak, Preševska dolina i Vojvodina“, upozorava Galijašević.

Komentarišući svjedočenje pripadnika specijalne jedinice „Biseri“ i člana službe bezbjednosti Alije Izetbegovića koji je izašao sa tvrdnjom da Markale nisu srpski zločin, Galijašević je rekao da bi bilo zanimljivo čuti šta svjedok zna o organizovanim ubistvima mirnih demonstranata u aprilu 1992. godine za koje su optuženi srpski snajperisti, kao i o pokušaju ubistva poglavara islamske zajednice u SFRJ Hadži Jakub efendije Selimoskog 1992. godine.

Govoreći o akciji „Rez“ u kojoj je uhapšeno 15 lica osumnjičenih za terorizam, Galijašević je ponovio da je to samo predstava za javnost, da u toj akciji nije uhapšena nijedna osoba sa spiska žitelja vehabijskih naselja u kojima su većina, te da su ova i slične akcije uvijek samo alibi za planirani napad na Republiku Srpsku.

Napominjući da se u mnogim slučajevima u BiH uvijek gledalo da se terorizam svede na pojedinca, poput slučaja Melvida Jašarevića koji je pucao na američku Ambasadu u Sarajevu, Galijašević je upitao ko su ljudi koji su Jašarevića dovezli autom do Ambasade, naoružani automatskom puškom i punim borbenim kompletom municije.

On tvrdi da bi priče o ukradenim pasošima iz Sirije i Iraka trebalo da pruže alibi mnogim zapadnim vladama i njihovim službama za podijeljene pasoše i državljanstva teroristima.

„Ovo je pripremanje alibija za onaj trenutak kada vojska države Sirije uz pomoć ruske avijacije porazi teroriste i dođe do saznanja o njihovim identitetima, porijeklu i državama koje su ih sponzorisale državljanstvima, novcem i oružjem“, tvrdi Galijašević.

On je naveo da projekat radikalizacije podržava pet do šest odsto muslimana u BiH, što je sa stanovišta nacije na nivou statističke greške, ali sa stanovišta pitanja bezbjednosti 100.000 ljudi.

Prema njegovim riječima, prva akcija „Islamske države“ počela je paljenjem i rušenjem Vozuće 1995. godine, te da je to prva zajednička vojna operacija NATO snaga i „Islamske države“.

„U zločinima Alijinih mudžahedina i (Šefik) Džaferovićevih policajaca do temelja je spaljeno 66 sela, uništeno više od pet hiljada kuća, 120 crkava i jedan manastir, srušena groblja od kojih su neka stara više od pet vijekova, a protjerano je više od 22.000 civila i građana srpske nacionalnosti“, napomenuo je Galijašević.

On tvrdi da su pripadnici Džaferovićeve Službe državne bezbjednosti zajedno sa mudžahedinima ubijali i klali Srbe, što je i dokazano u Haškom tribunalu na suđenjima komandantu Armije BiH generalu Rasimu Deliću, načelniku Generalštaba generalu Enveru Hadžihasanoviću i komandantu 7. muslimanske brigade pukovniku Amiru Kuburi.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

“Alija Izetbegović je korumpirani fundamentalista”

Alija Izetbegović je izabrao rat

IZETBEGOVIĆ SPRIJEČIO MIR

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: