fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

“Alija Izetbegović je korumpirani fundamentalista”

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/alija_izetbegovic.jpg

Alija Izetbegović nikada nije bio partizan i antifašista, već korumpirani fundamentalista, koji je pripadao ustaškoj i ideologiji “Handžar divizije”, tvrdi stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

 Galijašević ističe da je izjava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o učešću Alije Izetbegovića u “Handžar diviziji” bazirana na činjenicama koje su, uglavnom, objavljivane u federalnim medijima.
Galijašević je naveo da su te činjenice iznesene i u jednom specijalnom izdanju “Slobodne Bosne”, pod nazivom “Ko je bio Alija Izetbegović”, autora Adnana Buturovića.

“Laž je da je Alija Izetbegović ikada bio partizan. On je pripadao pokretu `El-Hidaje`, to je takozvana ustaška omladina spremna za regrutaciju za `Handžar diviziju` i to je tačan podatak”, rekao je Galijašević.
Navodeći da su “El-Hidaje” bile ogranak i tadašnje “muslimanske braće”, Galijašević je rekao da zato nije ni čudo što i danas Izetbegovići sarađuju sa “Muslimanskim bratstvom” iz Egipta.

On je podsetio i da je Alija Izetbegović bio osuđen na tri godine zatvora jer je 1946. godine izbegao služenje vojnog roka, upravo iz verskih razloga, a bio je osuđen i za islamski fundamentalizam.
Galijašević je napomenuo i da je u Alija Izetbegović u zatvoru, za vreme služenja trogodišnje kazne, bio vrbovan od tadašnje Službe državne bezbednosti i postao njihov “blagi saradnik”, ali da se nikada nije odrekao islamističke ideologije, koju je najbolje iskazao kroz “Islamsku deklaraciju”.
“On je ideju islamske države iznio već tada jasnije nego što je objavljuje Ebu Beker El Bagdadi, vođa takozvane ‘Islamske države”, ističe Galijašević.

Kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića demantovao je danas izjavu predsednika Srpske Milorada Dodika da je Alija Izetbegović bio pripadnik “Handžar divizije” koja je klala i ubijala Srbe, te zatražio da se javno izvini.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ne vidi razlog zašto bi se izvinjavao zbog izjave da je Alija Izetbegović bio pripadnik “Handžar divizije”, kad su to mnogo pre njega objavili brojni istoričari i mediji, među kojima i ugledni list “Njujork tajms”.

 

Izvor: Intermagazin

 

Vezane vijesti:

Danka Kojadinović: ISTINA I POMIRENJE – Jadovno 1941.

SARAJEVO MJESTO ZLOČINA (video) – Jadovno 1941.

Mr Goran Latinović: Humanost Mladih muslimana (5) – Jadovno 

Škola u Goraždu nosi naziv po nacističkom SS oficiru 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: