fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Александар Недић: Пет година без одговора власти на захтев за обележје убијеним Србима у Јасеновцу

Oбележје овим убијеним људима треба да постави држава Србија, а не нека НВО или СЛС.

Лешеви у Сави (Фото: Wikimedia)

„Задњих пет година, СЛС покушава од надлежних власти Србије и Београда да добије дозволу око постављања спомен плоче лешевима убијених Срба у Јасеновцу, који су реком Савом плутајући дошли до Београда. Ти лешеви, закопавани су на ободима београдских гробаља, централном, топчидерском и новобеоградском“, рекао је Александар Недић за наш портал.

Лешеви који су извађени на левој обали Саве, пошто је ту била власт ендехазије, укопавани су на Коњском острву (Малом ратном острву). Пошто немачке власти у Србији нису дозвољавале да се говори о злочинима у НДХ, самим тим инсистирали су да се извучени лешеви тајно сахрањују. Напоменуо бих да тих лешева има и у Шапцу, и у Сремској Митровици. Број лешева који су дошли до Београда и укупно на споменутим местима је негде око две хиљаде.

Александар Недић (Фото: Институт за европске студије)

Све ово што вам говорим, могу поткрепити оригиналним налазима које је радила тадашња власт у Београду, као и сликама заједничких јама и лешева који су стигли Савом.

Захтеве смо упутили Министарству за рад и социјалну политику (пошто је то њихова делатност), Скупштини Србије, Скупштини града Београда, свим медијима (да их не набрајам), свима смо послали и никакав одговор нисмо добили.

Напоменуо бих да обележје овим убијеним људима треба да постави држава Србија, а не нека НВО или СЛС.

Искористио бих прилику да кажем да је Београд град који до дана данашњег нема улицу названу у спомен жртвама Јасеновца.

Александар Недић, Српска либерална странка

Извор, наслов и опрема: Стање ствари

(НСПМ, 18. 6. 2020)

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: