fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Ustaše ubile desetine članova porodice Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je hrvatski „Jutarnji list“, blizak najvišim krugovima u Hrvatskoj, iznio nabrutalnije laži da njegovu porodicu nisu ubile ustaše, te naglasio da se ubijeni od ustaške ruke u njegovoj familiji broje desetinama.

Vučić, koji je svoju izjavu za javnost potpisao kao „sin običnog srpskog izbjeglice Aleksandar Vučić“, istakao je da su njegovu porodicu pobile ustaše u Drugom svjetskom ratu, a da su u posljednjem ratu sve kuće Vučića srušene i spaljene.

„Onima koji brane ustaše i koji prikrivaju njihove zločine, želim manje mržnje i verujem da će shvatiti da njihovim prljavim napadima i besmislenim izmišljotinama nisu doneli ništa dobro ni svojoj zemlji ni svojoj budućnosti“, istakao je Vučić.

On je ocijenio da „Srbi i Hrvati imaju bolju i drugačiju budućnost od one koju joj žele pojedini medijski i politički poslenici iz Hrvatske“.

„Kao predsednik Vlade Srbije navikao sam i moj posao je da trpim brojne neistine, ali nikada nisam pomislio da će bilo kome na kugli zemaljskoj pasti na pamet da, kao oružje u borbi protiv država ili lidera drugih država, koristi najbrutalnije laži i napade na nečije porodice“, naveo je Vučić.

On je dodao da je hrvatski „Jutarnji list“, valjda usljed političkih poraza koji su doživjeli poslije napada na Srbiju, objavio tekst u kome se ruga ubijenim članovima porodice Vučić, govoreći kako ih ustaše, ustvari, nisu pobile.

Istine radi, Vučić je saopštio da su oca njegovog oca, Anđelka, jednog od najbogatijih srpskih domaćina u selu Čipuljić kod Bugojna, ustaše odvele u prvoj grupi i nedugo zatim likvidirale.

„Moj otac ga nikada nije ni video, jer se rodio nakon njegove smrti. Ubili su ga, a nama su kao porodici poznata imena ustaških koljača koji su u tome učestvovali i potkazivača i neposrednih izvršilaca“, naveo je Vučić.

Takođe, na početku Drugog svjetskog rata ubijeni su i Stevo Vučić, Ilija Vučić, Đorđo i Rajko Vučić, najbliži srodnici Vučićevog oca.

U posljednjem ratu, sa početka 90-tih godina prošlog vijeka, od hrvatske granate stradao je Dojčin Vučić.

„Na strani moje bake, očeve majke, porodica Kunovac, stradao je još veći broj ljudi, koji su ubijeni samo zato što su Srbi. Ubijeni od ustaške ruke u mojoj familiji broje se desetinama“, naveo je Vučić.

Prema njegovm riječima, u posljednjem ratu sve kuće Vučića, kao jedne od najuglednijih srpskih porodica, srušene su i spaljene, a to su obavili „`hrvatski junaci` jer kameni zidovi nisu mogli sami da se brane“.

„Na kraju, ne mislim da sam manje ili više vredan zbog toga što sam Srbin pravoslavne vere. I pored svega što se mojoj porodici dogodilo, veoma poštujem i Hrvate i sve ljude katoličke veroispovesti i želim da nam se nikada ne ponove ni 1941. niti 1991. godina“, naveo je Vučić.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Vučić: Ustaše su pobile cijelu moju familiju i sad tražite da

VUČIĆ ISKRENO PRISTUPIO PROBLEMU NESTALIH

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: