fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

KNjIGA: „Preumljenje i srpsko stanovište“ Radivoja Kerovića

Bastionik_logo.jpgDraga braćo i sestre, prijatelji Baštionika,
Uskoro iz štampe izlazi knjiga Preumljenje i srpsko stanovište Radivoja Kerovića.

Knjiga predstavlja temeljnu studiju o srpskom nacionalnom mentalitetu i identitetu, njegovim vrlinama i slabostima, nacionalnom ponosu i dostojanstvu.

Takva kakva jeste ona predstavlja novost u srpskoj misli i kulturi.

Ukazujući na odsustvo i krizu nacionalne politike, duhovnu klonulost i moralnu raslabljenost našeg naroda, gubitak nacionalne samosvijesti i samopoštovanja kod našeg čovjeka, ova knjige zahtijeva duhovni preobražaj i presazdanje istoga. Jasno i nedvosmisleno braneći načelo- jedno ime, jedan jezik, jedno pismo, jedna vjera kao okosnica nacionalnog identiteta, knjiga Preumljenje i srpsko stanovište predstavlja novost kod nas i po tome što uobličuje čisto nacionalno, srpsko stanovište sa temeljnim činiocima našeg identiteta kao što su jezik i ime, pismo, pravoslavna vjera i duhovnost, svetosavska misaonost i ideja, državotvorno nasljeđe i ratnička kultura, viteški etos…

Nudeći model nacionalne samosvijesti, životnu orijentaciju za opstanak i ponašanje našeg čovjeka, te uzvišeniju i produhovljenu viziju smisla našeg postojanja u svijetu, lišenu tereta štetnih ideja jugoslovenstva, komunizma, bratstva i jedinstva i sličnih, ova knjiga pruža i nadu za bolje sutra našeg naroda.

Ukoliko vam leže na srcu naše nacionalne brige i teme, ukoliko želite napraviti korak više od nemirenja sa „duhom samoporicanja“, korak ka istinskom preumljenju i uspostavljanju srpskog stanovišta, onda je ovo knjiga za vas.

Izlazak iz štampe se predviđa za februar naredne godine.

Po promotivnoj, misionarskoj cijeni od 10 KM u pretplati, knjigu možete naručiti u knjižari „Riznica“, Banjaluka, telefon +387 (0)51/211-802, info@knjizarariznica.com.
Svima želeći srećne i Bogom blagoslovene nadolazeće Božićne praznike,

S poštovanjem,

Predrag Adamović

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: