fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

01.07.2017. Dr Mladen Ivanić nad Šaranovom jamom – VIDEO

Dr Mladen Ivanić na Jadovnu 01. jula 2017.
Dr Mladen Ivanić na Jadovnu 01. jula 2017.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr Mladen Ivanić prisustvovao je parastosu nad Šaranovom jamom na Velebitu, povodom ”Dana sjećanja na Jadovno 1941. godine” i 76 godina od stradanja više od 40.000 ljudi, uglavnom Srba, u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag tokom Nezavisne Države Hrvatske.

”Šaranova jama je sveto mjesto za srpski narod. Ne smijemo da zaboravimo žrtve koje je podnio naš narod”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH dr Mladen Ivanić poklanjajući se žrtvama, kojih je, prema do sada prikupljenim podacima, koji nisu konačni, na najbrutalniji način ubijenih – 40.123.

Predsjedavajući Ivanić rekao je da je i ove, kao i prošle godine, došao na ovo mjesto da oda počast nevino stradalim žrtvama i podrži napore Udruženja ”Jadovno 1941.” koje iz entuzijazma radi na očuvanju uspomene na istoriju i masovno stradanje.

”Obaveza zvaničnika je da se poklone na ovakvim mjestima, a dodatno nas obavezuju mjesta stradanja koja su danas izvan teritorije Republike Srbije i Republike Srpske. Naša je obaveza da čuvamo te veze”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH dr Mladen Ivanić.

Organizatori molitvenog okupljanja i ”Dana sjećanja na Jadovno 1941.” su udruženja građana „Jadovno 1941.“ iz Banjaluke i Beograda i Eparhija Gornjokarlovačka.

Udruženje Jadovno 1941, Banja Luka

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: