fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Dragomir Anđelković: „Dobar“ i loš ekstremizam

Razumem one iz okruženja što histerično napadaju Šešelja i koriste ga za udarce na nas. Međutim, ni reč opravdanja nemam za naše delatnike koji ne vide mnogo gore vidove ekstremizma

Dragomir Anđelković

Dragomir Anđelković

NAŠI mediji bruje o Šešeljevom ekstremizmu. Region se uzburkao. Samozvani zapadni gospodari sveta su besni. U redu! Možda za sve to postoje bar neki razlozi. Šešelj uistinu ume da bude ekscesan. Em je to njegov politički stil, em je preživeo NATO inkvizicioni progon zbog koga bi i najblaže duše utonule u dubine crnih emocija i sa njima skopčanog napadnog ponašanja.

Razumem one iz okruženja koji imaju suprotne (geo)političke interese u odnosu na srpske, što histerično napadaju Šešelja i koriste ga za udarce na nas. Oni samo rade svoj antisrpski posao. Međutim, ni reč opravdanja nemam za naše medije i tzv. društvene delatnike koji urlaju da je Šešelj ekstremista, a ne vide mnogo gore vidove ekstremizma. Šešelj neretko odlazi u po nas kontraproduktivnu političku krajnost iz, nema sumnje, iskrene ljubavi prema Srpstvu. A mnogi u ovoj našoj Srbiji deluju ekstremistički sa stanovišta pozicija koje su potpuno antisrpske.

Na to me je podsetilo aktuelno zalaganje Borisa Tadića da Srbija uđe u NATO. Sada kada više ne drži vlast javno je rekao ono u prilog čemu je iz potaje, podmuklo – prema svedočanstvima američkih diplomatskih depeša – radio dok je bio na čelu države. A pri tome njegov ekstremizam nije najgori. Setimo se samo raznih Nataši Kandić, Sonji Biserko, Jelena Milić.

Ko govori o njihovom antisrpskom ekstremizmu?

Do mile volje mogu da lobiraju za naše neprijatelje iz regiona ili pak u prilog NATO falangi koja je mnogo zla nanela srpskom narod. Pri tome to rade napadno, ekscesno, uvredljivo. I nikome ništa. Ti ekstremisti se tretiraju kao „civilizovani“ borci za tzv. „evropske vrednosti“. Za nemali deo od nacionalnog mazohizma obolelih kreatora našeg javnog mnjenja nije sam po sebi problem ekstremizam. Problem je kada on nema antisrpsku, prohrvatsku, proalbansku potku ili je NATO lobistički orijentisan. A kada je sve navedeno prisutno, to je za njih „dobar“ ekstremizam, odnosno deo crne ideološke matrice koju ispiranjem mozga naturaju našim građanima.

Dragomir Anđelković, politički analitičar

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

hrvatska će blokirati integracije ako to žele berlin i 

KOMENTAR: Zastava

Šešelj: Obradovala me krivična prijava Suda u Beogradu

ŠEŠELj PONOSAN ŠTO JE ZAPALIO HRVATSKU USTAŠKU ZASTAVU

Pozadina regionalnog „pomirenja“ – Piše Dragomir Anđelković

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: