Датум и вријеме објављивања: 15.4.2011 12:46

УДРУЖЕНИ ЗЛОЧИН А НЕ ДАН ПОБЈЕДЕ

Милојко Будимир

БЕОГРАД, 15. АПРИЛА - Послије данашње осуђујуће пресуде хрватским генералима у Хагу, поставља се питање да ли Хрватска више може да обиљежава датум „Олује“ као Дан побједе и домовинске захвалности, јер Хашки трибунал је данас показао да то није, изјавио је СРНИ предсједник Асоцијације избјегличких удружења Срба из Хрватске Милојко Будимир.

„Хашки трибунал је донио осуду за коју сматрамо да би могла одговарати правичности и оно што је посебно битно је то што је доказао да се ради о удруженом злочиначком подухвату у коме је наравно дошло до прогона готово цјелокупног становништва које живи на подручју Крајине“, рекао је Будимир СРНИ.
Он је оцијенио да би пресуда Хашког трибунала могла да има и друге реперкусије када је у питању враћање Срба, јер како је истакао „послије Олује готово није дошло до повратка Срба“.
„Сада очекујемо да ће међународна заједница имати другачији третман према избјеглим и прогнаним Србима и да ће им коначно бити омогућено да се врате на те просторе и да им буде надокнађено све оно што су изгубили послије `Олује`“, истакао је Будимир.

 

Извор: срна

Назад