fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

ZUROVAC: DA LI VI IŠTA ZNATE O POKOLjIMA NAD SRBIMA?

Zurovac.jpg

ISTOČNO SARAJEVO, 21. FEBRUARA (SRNA) – Predsjednik Udruženja “Istina“ iz Istočnog Sarajeva Dušan Zurovac uputio je otvoreno pismo reditelju i scenaristi kontroverznog filma “U zemlji krvi i meda“ Anđelini Džoli, javno je pitajući da li ona zna istoriju stradanja Srba na ovim prostorima i šta se zaista dešavalo u proteklom ratu?

Zurovac pita Džolijevu da li ona išta zna o Jasenovcu, Gradišci, hercegovačkim jamama bezdanicama u koje su bacana srpska djeca, ne jedno ili dvoje, nego nekoliko hiljada u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (kojoj je pripadala i sadašnja teritorija BiH).

Zurovac pita glumicu i rediteljku da li išta zna o Pridvorici, o Jadovnu, o pokolju nad sarajevskim Srbima na Kazanima, o odrubljenim srpskim glavama na kapiji pravoslavne crkve u Sarajevu?

Predsjednik Udruženja “Istina“ pita Džolijevu da li zna koliko je srpske nejači umoreno u Gradišci u Drugom svjetskom ratu, da li zna šta su uradili očevi i djedovi istih onih koji su i u proteklom ratu u BiH žarili i palili srpsku imovinu, pljačkali, silovali i ubijali srpsku nejač?

Zurovac pita Džolijevu da li joj je poznato „kako je neki Sejo Piskić ubio na Grbavici dvije djevojčice – Natašu i Milicu, ili kako je neki Pirkić za jedan dan poklao osamdesetoro srpske nejači, što se čulo i u Hškom tribunalu“?

On smatra da se ona vjerovatno za velike pare pridružila onima koji su satanizovali srpski narod, a posebno ga iritira to što film nosi naziv “U zemlji krvi i meda“.

Zurovac ne može da shvati da neko ko do juče nije znao ni na geografskoj karti da nađe BiH – danas dozvoljava sebi da sudi i satanizuje jedan od konstitutivnih naroda te iste države i dodaje da donekle razumije da “filmadžije često imaju samo jedan ugao viđenja stvari“, ali da nikako ne može razumjeti kad se iz tog ugla bljuje bezrazložna mržnja“.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: