Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Знак да се успоставља нови свјетски поредак

Емир Кустурица
Емир Кустурица

Одлука Генералне конференциjе Унеска да одбиjе приjем самопроглашеног Косово у ту организациjу jе добар знак, не само зато што ће бити сачувана свjетска културна баштина, већ и зато што говори о буђењу биполарног свиjета у коме УН нису више мjесто гдjе се спроводи воља jедног народа, него се полако успоставља нови свиjет, оциjенио jе српски режисер Емир Кустурица.

“Ово jе реакциjа новог свjетског поретка, добра реакциjа. Донедавно су у том истом свиjету жмурили када су вандали рушили богомоље, у међувремену се свиjет, изгледа промиjенио. То jе глас оних коjима смета рушење Палмире, вандализовање месопотамских трагова културе, а сад су дошли до закључка да ниjе згодно да они коjи су сjкирама скидали крстове са манстира буду и чувари те баштине”, истакао jе Кустурица за портал “Искра”.

Прослављени српски режисер jе нагласио да jе наjвећа побjеда да постоjи свиjест коjа, ипак, држи до културе и традициjе и коjа не дозвољава да се сjекирама одсиjеку наши кориjени.

“Ова одлука за нас jе, послиjе резолуциjе о Сребреници, на коjоj су посебно инсистирали Енглези и Американци и коjа такође ниjе усвоjена, можда и наjвећа политичка побjеда”, каже Кустурица.

 

Извор: srna

 

Везане виjести:

Одбиjен захтев Косова да уђе у Унеско!

Жак Огар: Рушили и палили, а данас хоће у Унеско

Др Андреj Фаjгељ: Не пита се Унеско већ небеско

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: