Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ЗЛОЧИНЦИ НИСУ ПРОЦЕСУИРАНИ НИ НАКОН 20 ГОДИНА

srna2.jpgТРНОВО, /СРНА/ – Породице 124 убиjена српска цивила и 157 бораца из Трнова огорчене су што ни 20 година након злочина муслиманских снага нико ниjе процесуиран нити осуђен за наjмонструозниjе злочине у овоj општини.

“За злочине над српским становништвом у Трнову jош нико ниjе одговарао, иако jе Министарство унутрашњих послова Републике Српске подниjело тужбе Тужилаштву БиХ против лица муслиманске националности са свом потребном документациjом и доказима”, рекла jе предсjедник Организациjе породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Трново Јока Пророк и додала да се неки од злочинаца и данас слободно шетаjу Трновом.

Она jе подсjетила да jе намлађа жртва муслиманског злочина двогодишњи Милун Тешановић из Ледића коjег су злочинци одвели у село Љута на Трескавици гдjе су га убили на наjсвирепиjи начин.

Јока Пророк jе навела да су у муслиманском нападу приjе 20 година убиjени и брат и сестра Даниjела и Драгомир Тешановић из Ледића коjи су имали 10 и 12 година.

“И њих су одвели у мjесто Љута, мучили и онда убили”, истакла jе она и додала да jе наjстариjа жртва био осамдесетседмогодишњи Мирко Крављача коjи jе заклан.

Она jе рекла да су комшиjе муслимани у мjесту Потоци, испод Рогоjа, те 1992. године нашли 11 цивила и одвели их у мjесто Широкари и ту их поубиjали, а потом запалили и викендицу и њих у викендици.

Јока Пророк каже да се за ових 11 цивила jош трага, као и за одсjеченом главом осамдесетрогодишњег Данила Мишовића коме су на цjепалу испред куће одсjекли главу. Тиjело jе пронађено на мjесту злочина.

“Мртве их криjу и кости преносе у непознато. Убили су нам и свештеника Недељка Поповића, и он им jе сметао”, рекла jе она и нагласила да се то зло не смиjе заборавити.

Милени Витковић муслимани су у Трнову убили 11 чланова породице – братића од двиjе године, два брата, маjку, стичеве и њихове породице.

“Убили су и дjете коjе ниjе могло да држи ни своjу флашицу, као да jе наjвећи злочинац”, рекла jе она и додала да им jе патолог након обдукциjе рекао да су дjетету ломили руке, да су га мучили, а потом убили.

Витковићева се нада да ће починиоце овог гнусног злочина некада стићи казна,како каже, ако не људска, онда Божиjа.

Славоjка Драговић, коjоj jе на данашњи дан на Рогоjу задављен син Првослав, каже да су оваj злочин починиле њихове комшиjе муслимани.

“Муж ми jе умро за сином”, рекла jе она

Извор: срна

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: