fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zlatomir Lazić: Lobiranje za visoku funkciju važnije od istine o Jasenovcu

Ne treba da nas čudi kada „LA times“ i još po neki američki mediji informišu kako je Jasenovac bio židovski logor u kome nije bilo Srba?!

Antun Miletić: UBIJENI U KONCENTRACIONOM LOGORU JASENOVAC 1941-1945; FOTO: KUPINDO

U vreme predsednikovanja Vuka Jeremića Generalnom skupštinom UN, poslao sam njemu i našim diplomatskim predstavnicima u Njujorku, molbu da otkupe po simboličnoj ceni knjigu Antuna Miletića sa imenima preko 80.000 ubijenih u sistemu koncentracionih logora Jasenovac i kompletnom dodatnom struktturom za preko 65.000 NN lica, sa preporukom da je podele stranim diplomatama i tamošnjim medijima.

To isto sam učinio i nešto ranije, u leto 2011. kada je dotični bio ministar spoljnih poslova Srbije.

Pretpostavljam da Vam je jasno da ni glaska nisam dobio ni od ministra ni od predsedavajuceg UN, kome je, po pisanju medija, mogući trošak bio prava sitnica.

Razumljivo, važnije je bilo lobirati za novu funkciju i još ponešto. Zašto nas onda danas čudi kada „LA times“ i još po neki američki mediji informišu kako je Jasenovac bio židovski logor u kome nije bilo Srba?!

Zlatomir Lazić

Izdavačka kuća „Gambit“, Jagodina

Antun Miletić: UBIJENI U KONCENTRACIONOM LOGORU JASENOVAC 1941-1945; FOTO: GAMBIT

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: